Cboe bevestigt indiening Solana ETF’s van VanEck en 21Shares

Home » Nieuws » Cboe bevestigt indiening Solana ETF’s van VanEck en 21Shares

De Chicago Board Options Exchange (Cboe BZX) heeft belangrijke stappen ondernomen door de Formulieren 19b-4 in te dienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deze indieningen betreffen twee potentiële beursgenoteerde fondsen (ETFs) gebaseerd op de cryptocurrency Solana (SOL), aangeboden door VanEck en 21Shares. Deze formulieren zijn cruciaal omdat ze een voorgestelde regelwijziging aan de SEC communiceren, een sleutelonderdeel in het goedkeuringsproces van een nieuwe crypto ETF.

Kenmerken en verwachtingen van de Solana ETFs

De voorgestelde producten, de 21Shares Core Solana ETF en de VanEck Solana Trust, worden door Cboe vergeleken met eerder goedgekeurde spot Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) ETF’s. Volgens de beurs bieden deze fondsen vergelijkbare beschermingsmechanismen tegen prijsmanipulatie, wat een positieve indicator kan zijn voor toekomstige goedkeuringen.

solana etf cboe bzx
Bron: CBOE.

In een verklaring benadrukte Cboe dat, net als bij Bitcoin en Ethereum, maatregelen bestaan om frauduleuze handelingen en manipulaties binnen de Solana-handel te voorkomen.

Registratie en verwachtingen van de markt

Eerder, in juni, hadden VanEck en 21Shares hun registratieverklaringen voor hun respectieve Solana ETFs ingediend. Ondanks enige scepsis over de haalbaarheid bij de eerste poging – vooral omdat de SEC Solana als een effect heeft bestempeld – blijft er optimisme over de potentie van deze producten.

Nate Geraci, president van The ETF Store, lichtte toe dat zodra de SEC deze indieningen erkent, de beslissingstermijn van start gaat, waardoor een spannende periode van afwachting in de crypto-ETF-markt aanbreekt.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme