21Shares vraagt goedkeuring voor Solana ETF bij Amerikaanse SEC

Home » Nieuws » 21Shares vraagt goedkeuring voor Solana ETF bij Amerikaanse SEC

Op 28 juni diende 21Shares een S-1 aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een beursgenoteerd fonds (ETF) dat zich richt op Solana (SOL), genaamd de 21Shares Core Solana ETF.

Dit is de tweede aanvraag die de SEC heeft ontvangen voor een dergelijke Solana ETF, slechts een dag na een soortgelijke aanvraag door concurrent VanEck.

Details van de 21Shares aanvraag

De voorgestelde ETF zal worden verhandeld op de Cboe BZX Exchange. Coinbase zal fungeren als bewaarder voor de Solana-holdings van het fonds, die privaat verzekerd zullen worden. Het fonds zal niet deelnemen aan het valideren of staken van SOL. De waarde van SOL binnen het fonds zal dagelijks worden bepaald om 16:00 uur.

De aanvraag komt kort na de aankondiging van VanEck en bevestigt de verwachting van analisten dat de aanvraag van VanEck een golf van concurrentie zou ontketenen gericht op het lanceren van Solana-gebaseerde fondsen.

21shares solana etf aanvraag
Bron: SEC.

Invloed van de aankondiging op de SOL prijs

De prijs van SOL steeg snel van $139 naar $150 dollar na de bekendmaking van de aanvraag door VanEck. Echter, de prijs stabiliseerde later op $141.58 rond 19:00 uur, volgens gegevens van Bybit. Op het moment van de publicatie handelde SOL op $143 dollar, een daling van 4% in de afgelopen 24 uur.

Achtergrond van 21Shares

21Shares, gevestigd in Zürich, Zwitserland, is een crypto-native financieel technologiebedrijf dat al verschillende ETFs aanbiedt in de Verenigde Staten, waaronder toekomstige Ethereum (ETH) en zowel spot als toekomstige Bitcoin (BTC) ETFs.

Andrew Jacobson, hoofd juridische zaken bij 21Shares, benadrukte het belang van het nieuwe fonds voor de toegankelijkheid van crypto-activa en hun integratie in reguliere financiële producten.

Juridische overwegingen en toekomstige verwachtingen

Ondanks de groeiende interesse van potentiële uitgevers, blijven juridische experts sceptisch over de goedkeuring van SOL ETFs door de SEC, vanwege uitdagingen zoals het ontbreken van een gereguleerde futures markt voor SOL en eerdere verklaringen van de SEC die SOL als een effect beschouwen.

Desondanks ziet 21Shares grote mogelijkheden voor expansie in crypto als activaklasse, met de ETF-structuur als een strategisch middel voor bredere toegankelijkheid.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme