Dit zijn de grote plannen van crypto exchange OKX in Nederland

Home » Nieuws » Dit zijn de grote plannen van crypto exchange OKX in Nederland

De internationale crypto exchange OKX heeft gisteren aangekondigd de Nederlandse markt te gaan betreden. Na maanden aan testrondes zullen zowel de gecentraliseerde exchange als de OKX Wallet nu hun intrede maken naar ons land.

Coinliners was gisteren aanwezig bij het persevenement en sprak met Erald Ghoos, de algemeen directeur van OKX Europe, over de ambitieuze plannen van OKX in Nederland.

Lancering van OKX in Nederland

Gisteren verscheen het nieuws over de lancering van OKX in ons kikkerlandje al op Coinliners. Met de komst van een volledig voor Nederlanders ingericht platform heeft OKX grootse plannen om marktaandeel weg te kapen van grote spelers zoals Bitvavo.

OKX is toegankelijk via de eigen website of de mobiele applicatie, beschikbaar in zowel Apple’s App Store als de Google Play Store. Bij de lancering biedt OKX de spothandel in meer dan 150 verschillende cryptomunten aan evenals meer dan 60 verschillende crypto/euro-handelsparen, waaronder natuurlijk bekende namen zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Investeerders kunnen tevens een passief inkomen verdienen middels de aangeboden on-chain stakingsdiensten van OKX.

Nederland is volgens Ghoos een belangrijke markt binnen de crypto-wereld waar ondanks de hevige concurrentie nog altijd veel te behalen valt. OKX zet dan ook hoge ogen voor waar het zich de komende jaren wil vestigen binnen de Nederlandse landsgrenzen.

‘’Voor ons is Nederland een grote cryptomarkt met een hoge mate van adoptie en een duidelijk regelgevend kader. We geloven dat de marktpotentie in Nederland behoorlijk groot is, ondanks de sterke concurrentie van Bitvavo en andere succesvolle cryptospelers. Ik denk dat het een zeer redelijk doel is om een van de top drie grootste exchanges in Nederland te worden.’’

Hoe OKX Nederlandse cryptobeurzen uit wil dagen

OKX is een van de weinige wereldwijde exchanges die de voordelen van gecentraliseerde diensten combineert met de vrijheid en veiligheid van decentralized finance (DeFi) oplossingen. OKX heeft namelijk zijn eigen OKX Wallet die gebruikers in staat stelt om volledige controle over hun crypto-activa te behouden en toegang te krijgen tot de decentrale mogelijkheden van Web3.

Binnen het Nederlandse crypto-landschap is dit erg uniek, en dit biedt volgens Ghoos dan ook veel mogelijkheden om te groeien in deze markt.

‘’We willen ons positioneren als de perfecte toegangspoort voor zowel CeFi (centralized finance) in combinatie met Web3. Ik denk dat dit een vrij unieke productpropositie is, omdat de meeste lokale concurrenten zich sterk richten op CeFi. Wat wij echt goed doen, is het toevoegen van het hele DeFi-component met de eenvoudige schakelmodus in de app om te wisselen tussen de gecentraliseerde exchange en onze Web3-wallet om DeFi te verkennen.’’

OKX is sinds de oprichting in 2017 uitgegroeid tot een van de grootste en invloedrijkste crypto exchanges ter wereld. Volgens Ghoos biedt de internationale voetafdruk van OKX de beurs een groot concurrentievoordeel in Nederland.

‘’Wat wij aan de markt kunnen toevoegen naast de lokale concurrenten, zijn onze wereldwijde teams. We zien trends opkomen in verschillende regio’s over de hele wereld en kunnen anticiperen op de goede en slechte dingen die wereldwijd gebeuren.’’

Hij haalt de opkomende AI-technologie op als voorbeeld, die door oplichters vandaag de dag vaak gebruikt wordt om KYC-procedures te omzeilen. Als wereldwijd bedrijf heeft OKX een eigen AI-afdeling die software heeft ontwikkeld om vervalste identiteitscontroles te detecteren en te voorkomen. 

ivo melchers erald ghoos okx
Links: Ivo Melchers. Rechts: Erald Ghoos.

Als grote wereldwijde exchange zou OKX volgens Ghoos iets beter bestand zijn tegen hardnekkige bearmarkten. Ghoos legt in ons interview uit dat OKX de vorige crypto-winter zelfs in zijn voordeel heeft gebruikt door als een van de eerste in de crypto-industrie maandelijks een Bewijs van Reserves te publiceren om zo de volledige dekking van de gebruikersbezittingen op het platform te bevestigen.

Tot slot biedt OKX concurrerende handelskosten en gratis fiat-stortingen en -opnames aan om prijsbewuste Nederlanders naar zich toe te lokken. ‘’Dit zullen enkele van de betere vergoedingen op de markt zijn,’’ verklaarde Ghoos aan ons..

Aankomende MiCAR crypto-wetgeving 

De aankomende Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR), het eerste Europese wetgevingspakket voor de crypto-industrie, kon natuurlijk niet ontbreken in ons interview met Ghoos. 

Deze revolutionaire crypto-regulatie, goedgekeurd in april 2023, is volgens Ghoos ‘’zeer welkom’’ voor de crypto-industrie omdat het een duidelijk en geharmoniseerd wetgevend kader biedt voor wat wel en niet mogelijk is binnen de Europese Unie.

Ghoos verwacht weinig hindernissen voor OKX bij het bemachtigen van de cruciale MiCAR-licentie, waarmee het in de hele EU zijn diensten zou mogen aanbieden wanneer MiCAR volledig is uitgerold.

‘’Dus we hadden al onze regelgevende licentie en registratie bij de De Nederlandsche Bank (DNB) en de Malta Financial Services Authority (MFSA). Zij hebben zeer hoge standaarden vastgesteld en waren al zeer proactief in de crypto-regulering. Daarom geloven we dat we al op een zeer hoog niveau zitten met alles wat vereist is voor MiCAR, of het nu gaat om bewaring van fondsen, hot/cold wallet opslag, AML, KYC etc.’’

Ghoos geeft verder aan dat OKX zich al ver in het proces bevindt voor het verkrijgen van de licentie, en spoedig naar buiten zal treden met meer informatie.

Door de strenge eisen van DNB en de MFCA verwacht Ghoos dat er maar kleine wijzigingen nodig zijn in het anti-witwasbeleid (AML) en de KYC-processen van de beurs.

Ghoos verklaart bovendien dat gebruikers geen frictie zullen ervaren van de nieuwe crypto-wetgeving.

‘’Zodra we klaar zijn voor MiCAR verwachten we geen gebruiksproblemen wanneer we overstappen naar het MiCAR-raamwerk voor onze gebruikers in Nederland. Dit komt omdat het Nederlandse regelgevingskader al zeer geavanceerd is.’’

Lancering in Nederland ‘’slechts het begin van de reis’’

Het Nederlandse crypto-landschap heeft er een grote internationale speler bijgekregen dat het de concurrentie naar eigen zeggen knap lastig gaat maken. Door gebruiksgemak te combineren met zelfbeheer en toegang tot Web3, wil OKX niet alleen meer mensen aantrekken naar de crypto-wereld, maar ook het fundamentele principe van decentralisatie actief bevorderen.

In het officiële persbericht van OKX gaf Ghoos al aan dat de lancering ‘’slechts het begin van de reis’’ markeert. Ook tijdens de persconferentie benadrukten Ghoos en OKX president Hong Fang dat de beurs voortdurend zal blijven innoveren op basis van de behoeften van de markt. 

Maak hier direct je account aan en krijg tot wel 50 euro aan bonussen.

Avatar foto
over de auteur

Ivo Melchers is een vooraanstaande crypto-redacteur met enorm veel kennis op het gebied van crypto en de onderliggende blockchaintechnologie. Al jaren zet Ivo zich in om lezers op een toegankelijke wijze te navigeren door de complexe crypto-wereld. Ivo heeft bakken aan journalistieke ervaring, en is momenteel actief voor verschillende vooraanstaande Nederlandse crypto-websites. Met een unieke universitaire achtergrond in de economische psychologie is hij tevens gespecialiseerd in economisch gedrag, consumentenpsychologie en de besluitvormingsprocessen die financieel gedrag beïnvloeden.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme