Iconomi lanceert officieel in Nederland: CEO Peter Curk benadrukt veiligheid en innovatie

Home » Nieuws » Iconomi lanceert officieel in Nederland: CEO Peter Curk benadrukt veiligheid en innovatie

Iconomi is een crypto investeringsplatform met geavanceerde mogelijkheden. Zo zet het gebruikers in staat om investeringsstrategieën van ervaren beleggers te volgen en te kopiëren.

Deze maandag is het bedrijf officieel live gegaan in Europa en opent het een nieuw kantoor in Amsterdam, een goede reden dus om ons in het platform te verdiepen. Wij interviewden hiervoor de CEO, Peter Curk, en Country Lead NL Christiaan Jimmink.

Hoe is het ontstaan?

De oprichting van Iconomi gaat terug naar 2016. In een tijd dat de infrastructuur en gebruiksvriendelijkheid van de technologie nog erg beperkt was, kwamen Jani Valjavec and Tim Zager bij elkaar om hier een oplossing voor te bieden. Het primaire doel was om cryptocurrency investeringen gemakkelijker en veiliger te maken voor een breed publiek.

Het antwoord was Iconomi, een gebruiksvriendelijk platform dat technische barrières wegneemt, waarbij gebruikers eenvoudig kunnen investeren in crypto’s. Vanaf het begin was social trading al een onderdeel van de visie. Dit is het idee dat gebruikers de strategieën van top handelaren kunnen volgen.

Meer dan 8 jaar later is er veel gebeurd in de wereld van crypto. De crash van de crypto exchange FTX zorgde vorig jaar nog voor een bodem van de markt. Het laat ook zien dat we als crypto investeerders vatbaar kunnen zijn voor wanpraktijken of fraude. Volgens de CEO is FTX een duidelijk teken hoe Iconomi als betrouwbaar en veilige platform zijn plek heeft in het crypto landschap. Daarbij gaf Peter Curk aan dat het “wilde westen” achter ons ligt en dat blockchain technologieën een geweldig potentieel laten zien. 

Bron: Iconomi op X.

Gebruiksvriendelijkheid en veiligheid

Iconomi functioneert zowel als broker als asset manager. Beleggers kunnen via Iconomi crypto’s kopen, waarbij Iconomi de digitale munten tegen de laagste prijs kiest uit een reeks crypto exchanges. Iconomi kiest uitsluitend exchanges die een hoog niveau van beveiliging en liquiditeit hebben bewezen.

Daarom heeft het bedrijf nooit zaken gedaan met partijen zoals FTX. Dit zorgvuldige selectieproces en de spreiding over meerdere exchanges zorgen voor extra veiligheid voor nieuwe investeerders.

Social trading

Bovenop biedt Iconomi ook social trading. Het is een innovatieve benadering van investeren waarbij gebruikers de strategieën en transacties van ervaren handelaren kunnen volgen en kopiëren, ook wel strategisten genoemd door het bedrijf. Dit maakt het mogelijk voor minder ervaren investeerders om te profiteren van de kennis en expertise van professionals, zonder zelf diepgaande marktanalyses te hoeven uitvoeren.

Het platform biedt volledige transparantie over de prestaties van, inclusief historische rendementen, samenstelling van de portefeuille en het risicoprofiel. Gebruikers kunnen deze informatie gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen over welke strategisten ze willen volgen. Daarnaast kunnen gebruikers ook met de strategisten interacteren.

Ook als crypto influencer kan Iconomi kansen bieden, laat Christiaan weten. Als je een grote community of groep aan volgers hebt, kun je besluiten om je eigen strategie te starten, met je naam erop. Vervolgens kun je als strategist hieraan geld verdienen. Zo kun je een klein percentage van de winst ontvangen van al je volgers. 

De toekomst van Iconomi

Gebruikers van het platform zijn in goede handen. “We willen blijven investeren in het verbeteren van de gebruikerservaring op ons platform, zodat investeren in cryptocurrencies nog toegankelijker en eenvoudiger wordt voor iedereen.” laat de CEO weten. Ook melde Peter Curk dat  “Veiligheid onze topprioriteit blijft”.

Daarnaast staat er volgens Christiaan nog veel spannends op ons te wachten. Iconomi blijft zich inzetten voor het realiseren van nieuwe, gebruiksvriendelijke functies en het verbeteren van het platform om een bredere gebruikersbasis aan te trekken. Wat betreft deze nieuwe functies, geeft de Country Lead aan dat hij daar voorlopig nog niets over kan zeggen, mede door de lopende Mica-registratie (een juridisch kader voor crypto-activa in de EU). Genoeg reden om ons de volgende keer weer bij Iconomi te melden.

Maak hier je account aan en start direct met Iconomi!

Avatar foto
over de auteur

Thomas begon te investeren in Bitcoin in 2017. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en raakte hij overtuigd in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme