Snowden benadrukt de kracht van Bitcoin na technische storing op NYSE

Home » Nieuws » Snowden benadrukt de kracht van Bitcoin na technische storing op NYSE

Een ernstige technische storing op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft maandag tot grote verstoringen geleid, waarbij aandelen van vooraanstaande bedrijven zoals Berkshire Hathaway en Barrick Gold met bijna 99% kelderden.

Deze ongekende prijsval, veroorzaakt door een fout in het handelssysteem, leidde tot een tijdelijke opschorting van de handelsactiviteiten.

Snowden ziet in Bitcoin de oplossing

Edward Snowden, wereldberoemd geworden als klokkenluider, greep deze gelegenheid aan om de voordelen van Bitcoin (BTC) te onderstrepen. Op het sociale platform X verklaarde hij: “Bitcoin fixes this.”

Snowden verwijst hiermee naar het decentrale karakter van Bitcoin, dat volgens hem dergelijke systeemfouten voorkomt, omdat er geen centrale autoriteit of systeem is dat de controle heeft over transacties.

edward snowden bitcoin nyse tweet
Bron: Edward Snowden op X.

De robuustheid van blockchain-technologie

Bitcoin en andere cryptocurrencies functioneren op een peer-to-peer netwerk dat onafhankelijk opereert van traditionele financiële infrastructuren zoals de NYSE.

De blockchain-technologie biedt transparantie, onveranderlijkheid en verhoogde veiligheid, factoren die bijdragen aan de betrouwbaarheid en het voorkomen van vergelijkbare storingen in het netwerk. Eerder al opperde de CEO van Chainlink, Sergey Nazarov, blockchain als de oplossing voor deze type storingen.

Bewezen betrouwbaarheid van Bitcoin

Sinds de introductie in 2009 heeft het Bitcoin-netwerk een beschikbaarheid (uptime) van 99,989% laten zien, met slechts twee kleine incidenten die snel door ontwikkelaars zijn opgelost.

Deze betrouwbaarheid staat in schril contrast met de kwetsbaarheden van gecentraliseerde beurzen zoals de NYSE, die duidelijk naar voren kwamen tijdens de recente storing.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme