CEO Chainlink pleit voor blockchain na dramatische prijsdalingen op NYSE

Home » Nieuws » CEO Chainlink pleit voor blockchain na dramatische prijsdalingen op NYSE

De handel op de New York Stock Exchange (NYSE) werd gisteren abrupt onderbroken nadat de aandelen van Berkshire Hathaway klasse A met maar liefst 99,97% in waarde daalden tot een laatste handelsprijs van $185,10 dollar, een daling vanaf $627,214,90 dollar.

De onderbreking werd getriggerd door extreme volatiliteit, maar de oorzaak van de plotselinge daling blijft onduidelijk.

Technische storingen treffen meerdere bedrijven

In een gerelateerd incident veroorzaakte een storing bij de beursoperator van NYSE handelsstops vanwege volatiliteit bij ongeveer een dozijn andere bedrijven, zoals gemeld door Bloomberg. Dit incident volgt op een reeks technische problemen die grote beurzen treffen.

Zo kende de Nasdaq op 18 maart een onderbreking van drie uur in de premarkethandel door connectiviteitsproblemen met zijn matching engine, volgens een rapport van de Bangkok Post.

De DTCC is momenteel bezig met het testen van blockchain technologie met Chainlink (LINK) voor snellere afwikkelingen van beleggingsfondsen, maar het lijkt erop dat de aandelenmarkt blockchain meer nodig heeft dan eerder gedacht. Het gedecentraliseerde orakelnetwerk van Chainlink zou dergelijke problemen kunnen aanpakken door nauwkeurige en betrouwbare gegevensfeeds te bieden, aldus CEO Sergey Nazarov van Chainlink, in een gesprek met Cointelegraph.

Chainlink gebruikt meerdere onafhankelijke gegevensleveranciers om de nauwkeurigheid van gegevens te waarborgen en manipulatie tegen te gaan, waardoor het risico op enkele punten van falen, die vaak voorkomen in gecentraliseerde systemen, wordt verminderd.

berkshire hataway nyse daling 99%
Bron: Layah Heilpern op X.

Automatisering en verbetering van de marktstabiliteit

De orakels van Chainlink aggregeren gegevens van diverse bronnen en gebruiken consensusmechanismen om informatie te valideren voordat deze in de blockchain wordt gevoed. Dit proces zorgt voor integriteit van de gegevens en voorkomt manipulatie of corruptie. Bovendien kan Chainlink real-time gegevensverificatie bieden, waardoor snel discrepanties worden geïdentificeerd en gecorrigeerd om onjuiste transacties en prijsschommelingen te voorkomen.

Smart contracts ondersteund door Chainlink kunnen automatische reacties op bepaalde voorwaarden, zoals significante afwijkingen in aandelenprijzen, automatiseren door de handel te stoppen of waarschuwingen te activeren. Deze automatisering maakt onmiddellijke actie mogelijk om problemen te onderzoeken en op te lossen, wat de marktstabiliteit verbetert.

Transparantie en vertrouwen door gedecentraliseerde gegevens

Door gebruik te maken van het gedecentraliseerde orakelnetwerk van Chainlink kunnen aandelenbeurzen de transparantie en het vertrouwen onder marktdeelnemers verbeteren.

De gedecentraliseerde aard van de gegevensfeeds zorgt ervoor dat geen enkele entiteit de controle over de gegevens heeft, wat manipulatierisico’s vermindert en het marktvertrouwen verhoogt.

Koop je Chainlink voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme