Deutsche Bank verwerkt nu fiat-transacties voor Bitpanda

Home » Nieuws » Deutsche Bank verwerkt nu fiat-transacties voor Bitpanda

Bitpanda heeft een strategische samenwerking aangekondigd met Deutsche Bank om fiatstortingen en -opnames voor zijn gebruikers in Duitsland te verwerken. Dankzij deze samenwerking kunnen gebruikers van Bitpanda nu toegang krijgen tot Duitse internationale bankrekeningnummers (IBANs), wat de conversie van crypto naar fiat en vice versa vergemakkelijkt.

Deutsche Bank zal ondersteuning bieden voor inkomende en uitgaande transacties op Bitpanda, waardoor de efficiëntie en veiligheid van fondsoverdrachten verbeterd worden.

Lukas Enzersdorfer-Konrad, de adjunct-directeur van Bitpanda, benadrukte het belang van deze samenwerking: “Het samenbrengen van de beste aspecten van de industrie is waar we echte waarde voor mensen kunnen creëren. Vanaf vandaag hebben we toegang tot een scala aan producten van Deutsche Bank, wat voordelen ontgrendelt voor ons team en onze gebruikers.”

Uitbreiding van diensten en partnerschappen

In april breidde het Oostenrijkse crypto-bedrijf zijn diensten uit door te partneren met Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), Duitslands grootste staatsgesteunde kredietverstrekker, om cryptobewaardiensten in het land aan te bieden. Deze dienst zal later dit jaar operationeel worden.

bitpanda deutsche bank samenwerking tweet
Bron: Bitpanda op X.

Deutsche Bank is geen onbekende in de wereld van crypto en tokenisatie; de bank heeft vorig jaar crypto-bewaring en tokenisatie toegevoegd aan haar repertoire door een samenwerking met Taurus. Taurus biedt ook tokenized MKB-leningen aan via het leenplatform Teylor.

Toekomst van crypto en banken

De samenwerking tussen de crypto broker Bitpanda en Deutsche Bank is een teken van de toenemende integratie van traditionele financiële instellingen met de cryptosector. Enzersdorfer-Konrad gelooft dat dergelijke partnerschappen uiteindelijk de eindgebruiker ten goede komen, aangezien ze de volledige mogelijkheden van eersteklas crypto-producten aanbieden.

Bovendien biedt de duidelijkheid van de regelgeving die wordt geboden door het Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) kader een stimulans voor Europa’s grootste banken om actiever crypto-oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme