Tether CEO waarschuwt voor risico’s door nieuwe EU-cryptowetgeving

Home » Nieuws » Tether CEO waarschuwt voor risico’s door nieuwe EU-cryptowetgeving

De CEO van Tether (USDT), Paolo Ardoino, heeft ernstige bedenkingen geuit over de nieuwe Europese MiCA-regulering, die naar verwachting de manier waarop stablecoins opereren aanzienlijk zal compliceren.

Volgens Ardoino, bevat de MiCA-wetgeving ‘problematische vereisten’ die grote risico’s kunnen vormen voor stablecoin-uitgevers.

Gevolgen van MiCA voor de crypto-industrie

Het MiCA-wetsvoorstel, vorig jaar goedgekeurd door het Europees Parlement, wordt beschouwd als een baanbrekende reeks maatregelen bedoeld om de crypto-industrie te reguleren.

Echter, terwijl de wet geleidelijk wordt ingevoerd met de volledige implementatie verwacht in december, zijn er toenemende zorgen onder marktspelers zoals Tether.

tether ceo zorgen stablecoins
Bron: The Block op X.

Uitdagingen voor exchanges en stablecoins

Deze regelgeving heeft ook impact op cryptocurrency exchanges. Binance, de grootste exchange naar handelsvolume, heeft aangekondigd vanaf 30 juni de toegang tot ‘niet-toegestane’ stablecoins voor Europese gebruikers te beperken.

Dit heeft andere exchanges zoals Kraken ertoe aangezet te overwegen om USDT mogelijk te verwijderen uit hun aanbod.

Veiligheid en liquiditeit van fondsen onder MiCA

Ardoino bekritiseert met name de hoge eisen aan het beheer van klantenactiva, vereist onderpand, en liquiditeit om de handel te ondersteunen.

Hij suggereert dat stablecoins hun reserves beter volledig in staatsobligaties kunnen houden, om zo niet afhankelijk te zijn van de risico’s die onverzekerde bankdeposito’s met zich meebrengen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme