Bitcoin behoudt $70.000 dollar terwijl EU verkiezingen beginnen

Home » Nieuws » Bitcoin behoudt $70.000 dollar terwijl EU verkiezingen beginnen

Deze week begonnen inwoners van de 27 EU-lidstaten met het kiezen van hun vertegenwoordigers voor het Europees Parlement, dat de komende vijf jaar de wetgevende macht zal uitoefenen. De stemming, die vandaag van start ging, zal resulteren in de verkiezing van meer dan 700 parlementariërs die belast zijn met het vormgeven en beslissen over nieuwe wetten.

De uitslagen worden op 9 juni verwacht. Interessant is dat deze verkiezingen samenvallen met de implementatie van de nieuwe MiCA-wetgeving van de EU, die de markten voor crypto-assets reguleert.

Crypto-regelgeving en politieke steun

In het licht van deze wetgeving gaf Robert Kopitsch, secretaris-generaal van Blockchain for Europe, aan dat er waarschijnlijk geen onmiddellijke veranderingen zullen zijn door de nieuw gekozen parlementsleden.

Ondanks dat, kunnen MEPs de Europese Commissie verzoeken om bepaalde aspecten van MiCA te herzien. Kopitsch benadrukte de invloed van MEPs zoals Lídia Pereira en Ondřej Kovařík, die sterke voorstanders zijn van pro-crypto regelgeving.

Bitcoin blijft stabiel na recente stijging

Tegelijkertijd blijft de cryptomarkt in beweging. Bitcoin (BTC) heeft zich na een aanzienlijke stijging op dinsdag stevig boven de $70.000 weten te handhaven. De munt bewoog grotendeels zijwaarts rond dit niveau, ondanks grote instromen in Amerikaanse spot ETF’s.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Crypto-analist Ali Martinez benadrukt dat de belangrijkste steun voor Bitcoin op $68.500 ligt, wat cruciaal zal zijn voor het behoud van het huidige momentum.

Marktactiviteit van altcoins en Ethereum

Terwijl Bitcoin stabiliteit vertoont, kleuren veel grote altcoins rood. Ethereum (ETH) vormt een uitzondering met een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. Dit wijst op een toenemende belangstelling voor Ethereum, terwijl andere grote cryptomunten zoals Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) en Cardano (ADA_ kleine verliezen noteren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme