Analist voorspelt: Bitcoin staat op de rand van een grote koerssprong

Home » Nieuws » Analist voorspelt: Bitcoin staat op de rand van een grote koerssprong

De bekende crypto analist ‘Checkmate’ voorspelt een aanzienlijke koersbeweging voor Bitcoin (BTC) na een lange periode van stabiliteit.

Deze verwachting is gebaseerd op een cruciale on-chain indicator die aangeeft dat Bitcoin bijna klaar is om uit zijn consolidatiefase te breken.

Daling van verkoopdruk bij kortetermijninvesteerders

Volgens Checkmate is de verkoopdruk van Bitcoin onder kortetermijninvesteerders – personen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen in bezit hebben – snel aan het afnemen. Deze trend suggereert dat verkopers hun invloed verliezen en dat de koers mogelijk op het punt staat om een significante sprong te maken.

“Consolidatie leidt tot expansie,” aldus de analist. Hij beschrijft Bitcoin als een opgewonden veer die op het punt staat om los te schieten.

checkmate bitcoin analyse
Bron: Checkmate op X.

Impact van de Amerikaanse obligatiemarkt

Voor de volgende grote koersbeweging van Bitcoin houdt Checkmate de Amerikaanse obligatiemarkt scherp in de gaten. De rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties vertoont een opwaartse trend en kan problematisch worden voor Bitcoin als deze de 5% benadert.

Hogere rentetarieven kunnen zorgen voor strengere economische omstandigheden, wat minder waardevol onderpand en een lagere risicotolerantie tot gevolg heeft.

Risico’s blijven bestaan ondanks recente winsten

Hoewel de koers van Bitcoin in de afgelopen week is gestegen, blijven er risico’s bestaan. Checkmate markeert een periode waarin de rente van staatsobligaties 5% bereikte; tijdens deze periode daalden zowel de aandelenmarkt als Bitcoin aanzienlijk.

Bitcoin daalde met 12% in één dag, gevolgd door een twee maanden durende consolidatie, waarna de munt met 30% steeg.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme