Week in Overzicht: spanning rond Bitcoin ETF’s en Mt. Gox uitbetalingen, Solana beleeft bullrun en BONK daalt hard

Home » Nieuws » Week in Overzicht: spanning rond Bitcoin ETF’s en Mt. Gox uitbetalingen, Solana beleeft bullrun en BONK daalt hard

Het is weer bijna weekend en daarom sluiten we de week af met een weekoverzicht. Het is Kerst geweest en Oud en Nieuw is om de hoek, de sfeer van de feestdagen zal er dus goed in zitten bij iedereen.

Maar hoe zit het met de sfeer in de crypto markt? Dit waren enkele belangrijke nieuwsitems van deze week. 

Het nieuwe jaar belooft al snel veel goeds

Op zondag is de jaarwisseling en de eerste twee weken van 2024 staat er al iets belangrijks te gebeuren voor crypto. De verwachting is dat de eerste Bitcoin spot ETFs op 10 januari goedgekeurd gaan worden. Vandaag is de deadline om de nodige wijzigingen op te geven voor de meer dan 12 aanvragen, ieder van verschillende vermogensbeheerders, waaronder Ark Invest, VanEck en BlackRock.

Ark Invest kwam als eerste met hun wijzigingen, die benodigd zijn om te voldoen aan de strenge eisen van de SEC. De SEC weerde lang dit soort ETFs, maar het lijkt er nu op dat de goedkeuring er toch echt binnenkort zal komen. Velen denken dat daarmee veel geld in de gevestigde financiële wereld de crypto markt in zal vloeien. 

Bijna 10 jaar wachten op geld

We zetten de trend van goed nieuws voort met de eerste terugbetalingen aan crediteuren van de failliete exchange Mt. Gox. Mt. Gox is een naam die velen die nu bezig zijn met crypto alleen zullen kennen van de verhalen die rondgaan rond het instorten van ooit de grootste crypto exchange ter wereld. Die tragische gebeurtenis voltrok zich in 2014, bijna 10 jaar geleden. Al die tijd hebben crediteuren van de exchange gewacht in onzekerheid of ze ooit nog iets van hun geld terug zouden zien. 

Duidelijkheid is er eind dit jaar wel gekomen: naar verwachting zullen ongeveer 90% van alle claims iets van hun geld terugzien. De 850.000 Bitcoin (BTC) die zijn verloren in de hack, kunnen echter nooit meer worden teruggehaald. De meeste mensen zullen dus maar een fractie van hun geld terugkrijgen. Maar goed, iets is kennelijk beter dan niets, want 99% van de crediteuren heeft ingestemd met de huidige regeling. 

Een onverschrokken bullrun

De koers van Solana (SOL) heeft de afgelopen weken in een onverschrokken bullrun gezeten. Op 30 november was de koers nog ongeveer $60. Dat verdubbelde naar net meer dan $120 met de kerst. Een kleine consolidation volgde, met gisteren een daling terug naar $100. Op het moment lijkt het sentiment online verdeeld over de vraag of de koers verder omhoog gaat racen in het nieuwe jaar, of dat de brandstof voorlopig wel op is. 

Memecoin BONK, die draait op de Solana blockchain, tuimelde gelijkerwijs in waarde: de afgelopen week zag de coin 26% van zijn waarde verdwijnen. BONK tokens werden meegeleverd als airdrop aan kopers van de Solana Saga, de officiële smartphone van Solana die enkele features heeft om onder andere Solana wallets te integreren met de telefoon. 

Wat opmerkelijk is, is dat de stijgingen (en daling in de afgelopen week) van de koers van SOL een impact hebben op de uiteindelijke terugbetalingen van schuldeisers van de ingestorte exchange FTX. De exchange heeft als juridische entiteit nog ongeveer $6 miljard aan SOL tokens in bezit. Dat was een jaar geleden nog geeneens $1 miljard.

Weekoverzicht Crypto: Spanning Rond Bitcoin ETF’s en Mt. Gox Uitbetalingen, Solana Beleeft Bullrun en BONK’s Daling Impacteert FTX SchuldterugbetalingenDe uitbetaling van de schuldeisers is juridisch complex en vergt veel tijd. In het geval van Mt. Gox duurde het bijna 10 jaar. Wat SOL tokens waard zullen zijn tegen de tijd dat de bezittingen van FTX worden geliquideerd, dat valt uiteraard niet te voorspellen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme