CryptoCon: Bitcoin heeft tijdelijke piek bereikt, markt is overhit

Home » Nieuws » CryptoCon: Bitcoin heeft tijdelijke piek bereikt, markt is overhit

De bekende cryptocurrency-analist CryptoCon heeft onlangs interessante uitspraken gedaan over de huidige staat van Bitcoin (BTC). In een tweet op X (voorheen Twitter) benadrukte hij de groeiende hebzucht rondom Bitcoin ETF’s en merkte op dat de marktgegevens oververhit lijken.

Daling naar $30.000 mogelijk

Volgens CryptoCon heeft Bitcoin zijn lokale hoogtepunt bereikt op $45.000 dollar. Hij benadrukt dat de SMI, of de Speculative Sentiment Index, volledig is gepiekt. Dit fenomeen, dat voor het eerst in elke cyclus voorkomt, markeert volgens hem de midden-top van de cyclus.

Terwijl internationale analisten een gangbare terugval van 0.618 in de cyclus verwachten rond de $48.000 dollar voor Bitcoin, wijst CryptoCon erop dat, wanneer gemeten vanaf de technische top van april 2021, de markt nu al op dat punt is aangekomen.

De belangrijkste implicatie van deze observatie? Volgens CryptoCon biedt het betere koopkansen, vooral rond de $30.000 dollar regio. Dit zou betekenen dat Bitcoin volgens CryptoCon een terugval naar de $30.000 dollar zone zou krijgen.

CryptoCon sluit af met de boodschap dat het tijd is voor een pauze in de markt en dat hij gelooft dat deze keer niet anders zal zijn dan voorgaande jaren.

Wat vooral interessant is, is dat CryptoCon in oktober had voorspeld dat Bitcoin in november naar een waarde van $45.000 dollar zou kunnen stijgen.

Toen CryptoCon deze voorspelling deed, handelde Bitcoin om en nabij de $33.000 dollar. Alhoewel de analist niet helemaal gelijk kreeg, zat hij er toch niet ver naast. In de eerste week van december bereikte de Bitcoin koers namelijk een waarde van $44.500 dollar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme