Analisten betwijfelen spoedige goedkeuring spot Ripple ETF

Home » Nieuws » Analisten betwijfelen spoedige goedkeuring spot Ripple ETF

Analisten zijn sceptisch over de kansen op spoedige goedkeuring van een spot Exchange-Traded Fund (ETF) voor Ripple (XRP), ondanks interesse van ETF-uitgevers.

Dit pessimisme wordt grotendeels veroorzaakt door de lopende rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple en het gebrek aan goedgekeurde XRP futures ETF-producten.

Niet haalbaar

Townsend Lansing, hoofd product bij CoinShares, legt tegenover CoinTelegraph uit dat een XRP ETF niet haalbaar is tenzij de SEC van standpunt verandert of gedwongen wordt te erkennen dat XRP geen effect (security) is. Deze verklaring weerspiegelt de algemene consensus onder analisten dat de huidige juridische en regulatoire obstakels grote hindernissen vormen voor de goedkeuring van een dergelijk product.

Scott Johnsson, partner bij Van Buren Capital, is eveneens van mening dat de kans op goedkeuring “zeer klein” is. Hij suggereert dat veranderingen binnen de SEC-leiding nodig zouden kunnen zijn om dit perspectief te wijzigen. Deze visie wordt ondersteund door het feit dat het meer dan tien jaar duurde voordat een spot Bitcoin (BTC) ETF werd goedgekeurd, zoals Max Shannon van CoinShares aangeeft.

Ondanks de uitdagende vooruitzichten blijven sommige XRP-enthousiastelingen hoopvol. Recentelijk ontweek Ripple CEO Brad Garlinghouse vragen over een mogelijke XRP ETF tijdens het World Economic Forum, en gaan er geruchten dat Fidelity en Grayscale de mogelijkheid van een Ripple ETF onderzoeken.

Als we kijken naar de crypto markt in het algemeen, anticiperen sommige analisten op de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum (ETH) ETFs, met Bloomberg-analist Eric Balchunas die de goedkeuringskansen in mei op 70% schat.

De koers van Ripple handelt op het moment van schrijven ruim 2% lager dan een dag eerder en verhandelt voor een prijs van $0,51 dollar op ByBit.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme