Speculatie over lancering Ripple ETF door Fidelity en Grayscale

Home » Nieuws » Speculatie over lancering Ripple ETF door Fidelity en Grayscale

Geruchten op sociale media wijzen op de mogelijke lancering van een Ripple (XRP) Exchange-Traded Fund (ETF) door Fidelity en Grayscale, wat leidt tot een toename in de belangstelling voor deze bekende altcoin.

XRP geen effect

Volgens gebruikers van een sociaal media platform zou Fidelity, een prominente Amerikaanse vermogensbeheerder, plannen hebben om een XRP-fonds te introduceren, met ‘Good Morning Crypto’ en ‘CryptoGeek’ als enkele van de bronnen die deze bewering ondersteunen.

Naast Fidelity, heeft Grayscale, een andere toonaangevende vermogensbeheerder, XRP opgenomen in hun Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Deze stap volgde op een rechterlijke uitspraak in juli 2023, waarin werd vastgesteld dat XRP geen effect is, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor een mogelijke ETF.

Deskundige analisten en investeerders zijn echter verdeeld over de waarschijnlijkheid van een dergelijke lancering. Ze anticiperen op een aanzienlijke instroom van kapitaal die de prijs van XRP zou kunnen opdrijven, maar blijven sceptisch over de haalbaarheid op korte termijn. James Seyffart, een ETF-expert van Bloomberg, merkt op dat er aanzienlijke weerstand is vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de lancering van een XRP-fonds.

Ondanks het optimisme dat deze berichten teweegbrengen, blijft de werkelijke realisatie van een XRP ETF in de nabije toekomst onzeker, gezien de huidige houding van de SEC en de noodzakelijke wettelijke goedkeuringen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme