Ripple CEO voorziet meer goedkeuringen voor crypto ETF’s

Home Β» Nieuws Β» Ripple CEO voorziet meer goedkeuringen voor crypto ETF’s

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple (XRP), verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de nabije toekomst meer op cryptocurrency gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s) zal goedkeuren, nu Bitcoin (BTC) ETF’s een realiteit zijn geworden.

Korte termijn groen licht

In een gesprek met CNBC-correspondent Arjun Kharpal in Davos op 16 januari, gaf Garlinghouse aan dat de goedkeuring van verschillende Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten de weg zal banen voor soortgelijke cryptocurrency-investeringsproducten die in 2024 gelanceerd kunnen worden. Garlinghouse voorspelde niet expliciet dat een XRP ETF goedgekeurd zou worden door de SEC, maar hij verwacht dat een Ethereum (ETH) ETF op korte termijn groen licht zal krijgen.

“Ik denk dat het een zekerheid is. Ik ga geen tijdshorizon aangeven, maar ik denk zeker dat er andere ETF’s zullen zijn,” zei Garlinghouse tijdens een interview met CNBC bij de Filecoin Sanctuary, grenzend aan het World Economic Forum-complex in het Zwitserse stadje.

Garlinghouse bekritiseerde Gensler’s regelgevende aanpak door te verwijzen naar een uitdrukking die suggereert dat “de definitie van waanzin is hetzelfde doen keer op keer en een ander resultaat verwachten”:

“Ik denk dat de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, een politieke last is geworden in de Verenigde Staten. Hij handelt niet in het beste belang van de burgers. Hij handelt niet in het beste belang van de langetermijngroei van de economie.”

Hij merkte ook op dat de SEC onder toenemende druk staat van het Amerikaanse rechtssysteem met betrekking tot haar regelgevende aanpak van de cryptosector:

β€œDe realiteit is dat we alleen een Bitcoin ETF hebben omdat een Amerikaanse rechtbank tegen de SEC zei, β€˜Je bent willekeurig en grillig in je toepassing van de wet. Het zou jammer zijn als elke ETF dezelfde reis moet maken en voor Gary Gensler om weer door het Amerikaanse rechtssysteem terechtgewezen te worden, maar dat is misschien noodzakelijk,” voegde Garlinghouse toe.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme