Noord-Dakota volgt andere staten in intrekking vergunning Binance.US

Home » Nieuws » Noord-Dakota volgt andere staten in intrekking vergunning Binance.US

Verschillende Amerikaanse staten hebben de geldtransmissie vergunningen van Binance.US ingetrokken of de vernieuwing ervan geweigerd vanwege nalevingsproblemen en juridische problemen rond de voormalige CEO Changpeng Zhao (CZ). R

North Dakota heeft zich aangesloten bij staten zoals Alaska, Florida, Maine, North Carolina en Oregon, die soortgelijke maatregelen hebben genomen tegen BAM Trading Services, het bedrijf achter Binance.US.

Juridische problemen van Changpeng Zhao

Changpeng Zhao heeft schuld bekend aan misdrijven in verband met het overtreden van Amerikaanse antiwitwaswetten. Zhao zit momenteel een gevangenisstraf van vier maanden uit, nadat Binance een schikking heeft getroffen met het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ).

Als onderdeel van de schikking heeft Binance ingestemd met het betalen van $4,3 miljard aan boetes.

Details van de licentievereisten

Het North Dakota Department of Financial Institutions heeft benadrukt dat geldtransmissie activiteiten het ontvangen van geld of cryptocurrency omvatten om namens een ander naar een locatie binnen of buiten de Verenigde Staten te sturen.

Om wettelijk in deze branche actief te zijn, is een vergunning vereist onder Hoofdstuk 13-09.1 van de North Dakota Century Code.

noord dakota binance licentie
Bron: CoinNess Global op X.

Staatsacties tegen Binance US

Andere staten hebben ook regelgevende maatregelen genomen tegen Binance US, door de geldtransmissie vergunning in te trekken of de vernieuwing ervan te weigeren vanwege nalevingsproblemen.

Florida schortte de vergunning van Binance.US op in november vorig jaar, kort nadat Zhao schuld bekende aan het overtreden van de Amerikaanse antiwitwaswetten. Aan het begin van dit jaar heeft Alaska besloten de vergunning van de crypto exchange niet te vernieuwen, gevolgd door North Carolina die deze op 23 januari schorste en Maine die de vernieuwing op 29 januari weigerde. Connecticut schorste de licentie van Binance US op 24 april terwijl Oregon deze op 30 april introk.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme