Michaël van de Poppe: ‘all-in’ op altcoins was makkelijkste keuze van laatste jaren

Home » Nieuws » Michaël van de Poppe: ‘all-in’ op altcoins was makkelijkste keuze van laatste jaren

Pasgeleden heeft de bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe aangegeven dat hij “all-in” is gegaan met investeringen in altcoins, ondanks een aanzienlijke daling van de markt.

Deze beslissing beschrijft hij als een van de zwaarste maar tegelijkertijd eenvoudigste van de afgelopen jaren.

Een strategische gok onder zware marktcondities

Van de Poppe legt uit dat hij vergelijkbare strategieën in het verleden heeft toegepast, waarbij hij tijdens eerdere marktcycli al vroeg volledig investeerde in altcoins zoals Verasity, Matic en Fantom. Ondanks initiële tegenslagen, waarbij de waarde van deze munten met meer dan 50% daalde, resulteerden deze beslissingen uiteindelijk in aanzienlijke winsten.

Dit historisch perspectief lijkt zijn huidige optimisme te voeden, ondanks het feit dat zijn recente investeringen momenteel onder water staan.

michael van de poppe altcoins tweet
Bron: Michaël van de Poppe op X.

Historische cycli en toekomstige verwachtingen

Van de Poppe haalt voorbeelden aan van eerdere investeringen, zoals Solana (SOL), die na grote correcties indrukwekkende rendementen opleverden. Hij verwijst naar de huidige marktsituatie als een herhaling van vorige patronen, waarbij een grote correctie vaak voorafgaat aan aanzienlijke winsten.

Hij verwacht een soortgelijke uitkomst voor de tweede helft van 2024, een periode die volgens hem potentieel positief zal zijn voor de crypto-markten.

De rol van de Ethereum ETF en markt sentiment

Een belangrijk aspect van Van de Poppe’s huidige strategie is de verwachte impact van de goedkeuring van een Ethereum (ETH) ETF, die hij ziet als een katalysator voor marktgroei. Hij gelooft dat de classificatie van Ethereum als een commodity, in plaats van een security, en de potentiële goedkeuring van de ETF, de markten positief zullen beïnvloeden.

Dit wordt door hem beschouwd als een “sell the rumor, buy the news” scenario.

Onveranderde strategie ondanks risico’s

Ondanks de potentiële risico’s van zijn huidige strategie, benadrukt Van de Poppe dat hij vertrouwen heeft in zijn aanpak.

Hij gelooft sterk in de herstelkracht van de markt en is bereid om door te gaan met zijn investeringsstrategie, zelfs als dat betekent dat hij tijdelijk verliezen moet incasseren.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme