Mt. Gox crediteuren ontvangen dubbele betalingen door systeemfout

Home » Nieuws » Mt. Gox crediteuren ontvangen dubbele betalingen door systeemfout

Crediteuren van de failliete cryptocurrency beurs Mt. Gox melden dubbele uitbetalingen van schadevergoedingen, volgens meerdere berichten op Reddit en andere bronnen.

Deze fout is naar verluidt veroorzaakt door een systeemprobleem, waarbij sommige gebruikers twee keer het bedrag hebben ontvangen dat hen toekwam.

Dubbele betalingen

Leden van de Reddit-groep r/mtgoxinsolvency klaagden dat ze dubbele betalingen van het Mt. Gox Trust hadden ontvangen en werden nu verzocht de extra betaling terug te sturen. Volgens een van de Reddit-gebruikers heeft Mt. Gox via e-mail toegegeven dat er een fout is gemaakt en eist nu dat de tweede betaling wordt teruggestuurd.

Een gebruiker, bekend als u/rlycreativename, postte de tekst van een e-mail die ze naar eigen zeggen hadden ontvangen van de Mt. Gox Hersteltrustee. De e-mail vermeldde dat “door een systeemfout de geldoverdracht tweemaal per ongeluk was gemaakt.” Daarin werd ook gewaarschuwd dat men “niet gemachtigd is om de tweede overdracht te ontvangen en wettelijk verplicht is om het bovengenoemde bedrag terug te geven aan de Hersteltrustee.” De Trustee vroeg in de e-mail om “deze tweede betaling onmiddellijk terug te betalen.”

Andere Reddit-gebruikers meldden ook dubbele betalingen of e-mails te hebben ontvangen. Gebruiker u/CaptainValor grapte dat de dubbele betaling een laat kerstcadeau kon zijn. Ten minste één gebruiker claimde de dubbele betaling al te hebben teruggestuurd.

Riskant

Ondanks grapjes van sommige gebruikers over het niet terugsturen van de fondsen, kan dit daadwerkelijk riskant zijn. In 2022 werden bijvoorbeeld twee zussen in Melbourne gearresteerd voor het niet terugsturen van meer dan $10 miljoen die per ongeluk door Crypto.com waren overgemaakt, volgens een Australisch nieuwsbericht.

De Mt. Gox-hack was een van de eerste grote crypto beurs hacks in de geschiedenis, waarbij meer dan 740.000 Bitcoin (BTC) werd gestolen. Destijds waren de verloren fondsen ongeveer $460 miljoen waard, maar de omvang van het verlies is toegenomen naarmate de prijs van BTC steeg, tot meer dan $31 miljard vandaag.

Mt. Gox ging kort daarna failliet, maar het heeft bijna tien jaar geduurd voordat crediteuren een schikking in de rechtbank wonnen en begonnen met het ontvangen van betalingen. Op 26 december begonnen crediteuren te melden dat ze via PayPal begonnen te ontvangen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme