Telcoin app getroffen door beveiligingslek; TEL-token duikelt 40% omlaag

Home » Nieuws » Telcoin app getroffen door beveiligingslek; TEL-token duikelt 40% omlaag

Het crypto-platform Telcoin (TEL) heeft te kampen gehad met een groot beveiligingslek, resulterend in de diefstal van miljoenen TEL-tokens. Dit incident heeft geleid tot een daling van 40% in de prijs van de TEL-token naar $0,0013, volgens gegevens van CoinGecko.

Fondsen niet in gevaar

Volgens berichten van het blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield bereikte het verlies ongeveer $1,3 miljoen, waarbij de hacker naar verluidt meer dan $1,1 miljoen aan Polygon (MATIC) en meer dan $84.000 aan Ethereum (ETH) stal. Tot op heden blijven de gestolen fondsen in de crypto wallet van de hacker.

De problemen met de Telcoin App werden bevestigd door Telcoin in een bericht op 26 december, zonder verdere details te verstrekken. Als reactie op het incident heeft het bedrijf tijdelijk het gebruik van de app opgeschort om een grondig onderzoek uit te voeren. Het team van het project verzekerde gebruikers dat ze werken aan het oplossen van het probleem en beloofde zo snel mogelijk updates te verstrekken.

Telcoin, opgericht in 2017, is een blockchain-gebaseerd platform dat gericht is op het leveren van financiële diensten aan mensen zonder bankrekening. Door integratie met bestaande mobiele netwerken streeft Telcoin ernaar gebruikers in staat te stellen digitale betalingen te verzenden en te ontvangen via hun mobiele apparaten met behulp van de TEL-token.

Getroffen gebruikerssaldo’s zullen worden hersteld, aangezien er geen privésleutels gestolen zijn bij de exploit. De prijsdaling werd als een exploit gemarkeerd door PeckShield, en de dader slaagde erin om aanzienlijke fondsen te onttrekken uit getroffen accounts.

Het probleem had te maken met hoe de applicatie interageerde met de Polygon blockchain, waarbij vooral wallets die nooit transacties hadden geïnitieerd werden getroffen. Het team van Telcoin is van plan alle portemonnees te herstellen naar hun eerdere saldo’s voordat de applicatiedienst weer wordt ingeschakeld.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme