Grayscale dient opnieuw Bitcoin ETF aanvraag in na vertrek Barry Silbert

Home » Nieuws » Grayscale dient opnieuw Bitcoin ETF aanvraag in na vertrek Barry Silbert

Grayscale Investments heeft een gewijzigde S-3 aanvraag ingediend bij de Amerikaanse effectenregulator om zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot Bitcoin (BTC) ETF.

Dit gebeurde op dezelfde dag dat Barry Silbert, CEO van het moederbedrijf Digital Currency Group (DCG), aankondigde af te treden als voorzitter van het bestuur van Grayscale.

Kans op goedkeuring vergroot

Silbert’s vertrek, aangekondigd in een 8-K document ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) op 26 december, wordt opgevolgd door Mark Shifke, CFO van DCG. Volgens sommige crypto markt commentatoren zou Silberts vertrek de kansen kunnen vergroten dat Grayscale succesvol zijn GBTC omzet in een spot Bitcoin ETF, een beslissing die nog wacht op goedkeuring van de Securities and Exchange Commission.

Het meest opvallende element van de gewijzigde S-3 aanvraag is dat Grayscale eindelijk heeft toegegeven aan een cash creatiemodel, een voortdurend conflict tussen vermogensbeheerders die een spot Bitcoin ETF willen lanceren en de SEC. Een cash-creatiemodel betekent dat nieuwe aandelen in een spot Bitcoin ETF alleen gecreëerd of ingewisseld kunnen worden door middel van contante transacties.

Deze wijziging komt te midden van een doorlopend onderzoek van de SEC naar Silbert en DCG. Ramah Luwalia, CEO van Lumida Wealth, speculeert dat Silbert’s ontslag waarschijnlijk uit eigen beweging was om de kansen op goedkeuring van de ETF te verbeteren. Adam Cochran, partner bij Cinneamhain Ventures, suggereert dat Silberts beslissing om af te treden “zeker een overeenkomst” was tussen Grayscale en de SEC voorafgaand aan de goedkeuring van de conversieaanvraag.

Ondanks andere spot commodity ETF’s die werken met een in-kind model, merkt Scott Johnsson, algemeen partner bij VB Capital, op dat het cash creatiemodel een groter risico kan vormen voor beleggers die via een spot ETF blootstelling aan Bitcoin willen krijgen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme