Kraken oprichter Jesse Powell doneert $1 miljoen aan Trump voor pro-crypto campagne

Home » Nieuws » Kraken oprichter Jesse Powell doneert $1 miljoen aan Trump voor pro-crypto campagne

Jesse Powell, oprichter van de cryptocurrency beurs Kraken, heeft bekendgemaakt dat hij $1 miljoen dollar heeft gedoneerd aan de campagne van voormalig Amerikaans president Donald Trump voor de presidentsverkiezingen van 2024.

De donatie bestaat voornamelijk uit Ethereum (ETH). Powell, die zijn functie als CEO van Kraken in 2022 neerlegde maar nog steeds voorzitter van de raad van bestuur is, uitte zijn enthousiasme over de steun aan de enige grote partijkandidaat die pro-crypto beleid voorstaat.

Beleidsverschillen tussen Biden en Trump

Powell hekelde de huidige aanpak van president Joe Biden ten aanzien van de crypto-industrie, waarbij hij spreekt van een “campagne van ongecontroleerde regelgeving door handhaving” die de concurrentiepositie van de VS zou verzwakken. Hij noemde senator Elizabeth Warren en SEC-voorzitter Gary Gensler als tegenstanders van de crypto-industrie.

Tijdens zijn tijd als CEO van Kraken kwam het bedrijf regelmatig in juridische conflicten met de Amerikaanse overheid, waaronder boetes van het Department of Justice voor het schenden van sancties en geschillen met de IRS over het vrijgeven van transactiegegevens.

jesse powell kraken trump donatie
Bron: Jesse Powell op X.

Steun voor crypto vanuit het Trump-kamp

Donald Trump heeft onlangs zijn steun uitgesproken voor de blockchain- en cryptosector. Hij begon vorige maand met het accepteren van campagne donaties in verschillende cryptocurrencies en hield meerdere toespraken waarin hij digitale activa en Bitcoin (BTC) mining promootte.

Dit leverde hem steun op van prominente figuren uit de cryptowereld, zoals de oprichters van Gemini, Cameron en Tyler Winklevoss, en Ark Invest CEO Cathie Wood, die onlangs verklaarde dat ze op Trump zou stemmen gezien de toekomst van de Amerikaanse economie.

Biden’s houding en het presidentsdebat

Hoewel president Biden geen duidelijk standpunt over cryptocurrencies heeft geuit sinds Trumps publieke steun voor de sector, werd vorige maand gerapporteerd dat de Biden-campagne in gesprek was met lokale leden van de crypto-industrie voor beleidsadvies. Daarnaast werd eerder deze maand bekend dat de Biden-campagne crypto-donaties via Coinbase Commerce overwoog.

Tijdens het eerste presidentiële debat sinds 2020, uitgezonden door CNN, kwamen blockchain en cryptocurrency niet ter sprake, maar het debat leidde tot oproepen voor Biden om zich terug te trekken uit de race voor 2024.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme