Cathie Wood steunt Trump in verkiezingen vanwege economische beleid

Home » Nieuws » Cathie Wood steunt Trump in verkiezingen vanwege economische beleid

Cathie Wood, de CEO van het Amerikaanse investeringsbedrijf Ark Invest, heeft verklaard dat ze van plan is om in de aankomende presidentsverkiezingen op Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten en de vermoedelijke Republikeinse kandidaat, te stemmen.

Deze uitspraak deed ze tijdens een conferentie in Las Vegas, georganiseerd door financieel content maker Kevin Paffrath. “Zoals ik tegen mijn kinderen heb gezegd: ‘Ik stem op de persoon die het beste voor onze economie zal zijn.’ Economie is mijn leidraad bij het stemmen,” aldus Wood.

Economische hoogtijdagen onder Trump

Wood verwees naar uitspraken van econoom Arthur Laffer, die beweerde dat de eerste drie jaren van de Trump-administratie, voorafgaand aan de COVID-pandemie, de “beste in de economische geschiedenis van de VS” waren.

Laffer was economisch adviseur tijdens Trumps campagne in 2016. De CEO van Ark Invest staat bekend om haar steun voor cryptocurrencies. Interessant is dat Trump recent zijn steun voor de cryptosector heeft uitgesproken.

Cathie woods stemt bitcoin
Bron: X.

Investeren in crypto en steun vanuit de crypto-industrie

Ark Invest was pionier in 2015 met hun ARK Web x.0 ETF, het eerste ETF dat in bitcoin investeerde. Sindsdien heeft het bedrijf zijn investeringen uitgebreid door aandelen te kopen in aan crypto gerelateerde bedrijven zoals Coinbase. Aan de andere kant accepteert Trump sinds vorige maand donaties in cryptocurrencies en heeft hij gesproken ter ondersteuning van crypto, non-fungible tokens en Bitcoin (BTC) mining.

Onlangs doneerden Cameron en Tyler Winklevoss, oprichters van Gemini, bitcoin ter waarde van $2 miljoen aan Trumps campagne.

Politieke donaties in cryptovaluta

Eerder deze maand rapporteerde Coinliners dat ook de campagne van president Joe Biden in gesprek was met spelers uit de cryptosector over het accepteren van donaties in cryptovaluta via Coinbase Commerce.

Aankomend presidentieel debat

Het televisiedebat tussen Biden en Trump staat gepland om live uitgezonden te worden op 27 juni. Dit debat zal waarschijnlijk een belangrijk moment zijn in de aanloop naar de verkiezingen, waarbij economische thema’s en de toekomst van technologie en cryptovaluta belangrijke gespreksonderwerpen zullen zijn.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme