Coinbase stelt 10x leverage grens in voor future contracten

Home » Nieuws » Coinbase stelt 10x leverage grens in voor future contracten

Coinbase International Exchange, de internationale tak van de in de Verenigde Staten gevestigde crypto beurs Coinbase, heeft een leverage-limiet ingesteld van 10x voor zijn eeuwigdurende futures producten.

Deze aankondiging, gemaakt op 28 december, geldt voor populaire eeuwigdurende futures contracten waaronder die van Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Solana (SOL), Ripple (XRP) en andere munten.

Diepte van het orderboek

Bovendien zullen handelaren die gebruikmaken van 10x leverage beperkt zijn tot het handhaven van een nominale waarde van $90.000 over alle eeuwigdurende contracten. De limieten worden regelmatig beoordeeld en zijn afhankelijk van de diepte van het orderboek, volumes en stress-testresultaten tegenover de saldi van het verzekeringsfonds van de beurs.

Het bedrijf heeft verduidelijkt dat handelaren na het bereiken van de 10x leverage-limieten nog steeds kunnen handelen, maar dan beperkt zijn tot de standaardvereisten voor de initiële marge (DIM) voor hun rekeningen. Afhankelijk van de digitale activa varieert de DIM van 20% (5x leverage) tot 40% (2,5x leverage) voor de eeuwigdurende futures van Coinbase International.

Coinbase International lanceerde de handel in eeuwigdurende futures voor klanten op 28 september, nadat het een klasse F-licentie had ontvangen van de Bermuda Monetary Authority (BMA). Alleen niet-Amerikaanse consumenten in geselecteerde landen kunnen gebruikmaken van Coinbase International Exchange, en klanten worden getest om hun geschiktheid voor het product te evalueren voordat ze een geavanceerd handelsaccount bij Coinbase kunnen openen.

De overzeese crypto beurs debuteerde in mei in Bermuda nadat haar Amerikaanse moederbedrijf te maken kreeg met een optreden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Destijds prees de beurs de regelgevende omgeving van Bermuda voor zijn “hoge niveau van transparantie, naleving en samenwerking.”

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme