BlackRock kiest JPMorgan en Jane Street voor rol in Bitcoin ETF voorstel

Home » Nieuws » BlackRock kiest JPMorgan en Jane Street voor rol in Bitcoin ETF voorstel

BlackRock en Valkyrie, twee prominente aanvragers van een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), hebben belangrijke wijzigingen aangebracht in hun aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

BlackRock, in het bijzonder, heeft in zijn vijfde amendement op de aanvraag JPMorgan Chase en Jane Street genoemd als geautoriseerde deelnemers.

Kritiek van Jamie Dimon

Deze ontwikkeling is opmerkelijk, vooral gezien de eerdere uitgesproken kritiek van JPMorgan CEO Jamie Dimon op Bitcoin. Dimon heeft Bitcoin eerder bestempeld als “goud zonder overheid” en suggereerde zelfs dat het verboden zou moeten worden. Dit roept de vraag op of de betrokkenheid van JPMorgan bij de Bitcoin ETF een oprechte omarming van Bitcoin is of een strategische zet om in te spelen op de potentiële marktvraag.

Naast JPMorgan heeft BlackRock ook de kwantitatieve handelsfirma Jane Street benoemd als geautoriseerde deelnemer. Valkyrie, aan de andere kant, heeft naast Jane Street ook Cantor Fitzgerald benoemd. Deze keuzes suggereren een focus op institutionele spelers in de Bitcoin markt.

Tot op heden heeft de SEC nog geen enkele dergelijke aanvraag goedgekeurd, ondanks toenemende druk vanuit de industrie en een groeiende mainstream interesse in Bitcoin.

Beide aanvragers hebben een bijgewerkt S-1 formulier ingediend bij de SEC, met BlackRock als eerste die bekendmaakt wie namens hen de Bitcoin zal verwerven.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme