Binance oprichter CZ vraagt rechtbank om reisverzoek te verzegelen wegens medische privacy

Home » Nieuws » Binance oprichter CZ vraagt rechtbank om reisverzoek te verzegelen wegens medische privacy

Changpeng ‘CZ’ Zhao, de voormalige CEO van crypto beurs Binance, heeft recentelijk een verzoek ingediend bij een federale rechtbank in de Verenigde Staten voor toestemming om te reizen en voor het verzegelen van daarmee samenhangende documenten.

Deze actie maakt deel uit van een lopende rechtszaak van het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) tegen Zhao.

Schuldbekentenis

Eerder werd Zhao door de rechtbank bevolen om gedurende de periode tussen zijn schuldbekentenis en de veroordeling in februari 2024 in de continentale Verenigde Staten te blijven. Hij heeft echter een motie ingediend om documenten met betrekking tot zijn reisverzoek te verzegelen. De reden voor dit verzegelingsverzoek is dat de documenten gevoelige privé medische informatie bevatten over zijn kind.

Volgens CoinGape had rechter Richard Jones al eerder een verzoek van CZ goedgekeurd om documenten te verzegelen die tegen het overheidsoordeel ingingen betreffende reisbeperkingen voorafgaand aan de veroordeling. Een magistraatrechter had CZ eerder toegestaan naar zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te reizen en vóór de veroordelingszitting terug te keren. Echter, aanklagers van het DOJ beschouwen CZ als een vluchtgevaar naar een land zonder uitleveringsverdrag met de VS.

CZ heeft schuld bekend aan aanklachten van het DOJ wegens overtreding van antiwitwaswetgeving. Hij is afgetreden als CEO van Binance en als voorzitter van de raad van bestuur van Binance.US. De richtlijnen voor de strafmaat variëren tussen 10-16 maanden of 12-18 maanden gevangenisstraf, afhankelijk van de situatie.

Ondanks zijn juridische problemen en andere kwesties, is het vermogen van Changpeng ‘CZ’ Zhao in 2023 met $25 miljard dollar toegenomen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme