VanEck wil als eerste spot Ethereum ETF lanceren, bekritiseert gelijktijdige goedkeuringen

Home » Nieuws » VanEck wil als eerste spot Ethereum ETF lanceren, bekritiseert gelijktijdige goedkeuringen

VanEck staat centraal in een intens debat over het goedkeuringsproces voor Ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Matthew Sigel, hoofd van digitaal activa onderzoek bij VanEck, benadrukte dat zijn firma als eerste hun S-1 registratiedocument heeft ingediend en verwacht dat zij als eerste door de SEC becommentarieerd en goedgekeurd zullen worden.

Controverse rond SEC’s goedkeuringsmethode

Sigel heeft kritiek geuit op de huidige methode van de Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij meerdere firma’s tegelijkertijd hun financiële producten mogen lanceren. Hij stelt dat het vroeger uitmaakte wie het eerst indiende, maar dat dit belang verloren is gegaan doordat de Amerikaanse overheid op een ongekende schaal winnaars begon te kiezen.

Deze benadering heeft volgens Sigel niet voorkomen dat bepaalde fondsen, ondanks de gelijktijdige goedkeuringen, aanzienlijke activa onder beheer hebben verworven.

Belang van het eerste recht van indiening

De aanpak van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ zou volgens Sigel helpen bij het plannen van productlanceringen. Bedrijven die eerder indienen en gedwongen worden te wachten op goedkeuringen, moeten hun aanvragen langer bijwerken en meer uitgeven aan kosten en juridische tarieven.

Dit, beweert hij, creëert een oneerlijk speelveld voor degenen die eerder hebben ingediend en langer moesten wachten.

Ethereum ETF kansen en toekomstige verwachtingen

De kans op goedkeuring van spot Ethereum ETF’s is deze week verhoogd, volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart en andere voorspellingsplatformen zoals Polymarket.

Dit komt als een positieve ontwikkeling voor VanEck, die zich heeft voorbereid op mogelijke afwijzingen, maar nu ziet dat de tijden veranderen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme