Tether drukt 1 miljard USDT in afwachting van SEC-besluit over Ethereum ETF

Home » Nieuws » Tether drukt 1 miljard USDT in afwachting van SEC-besluit over Ethereum ETF

Tether (USDT) heeft 1 miljard USDT-tokens op de Ethereum (ETH) blockchain gemint. Deze actie voedt speculaties over een mogelijke marktstijging, juist nu de crypto-gemeenschap in spanning afwacht op een beslissing van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) over de goedkeuring van een spot Ethereum exchange-traded fund (ETF), die later vandaag wordt verwacht.

Strategische voorbereiding op marktveranderingen

Volgens Paolo Ardoino, de CEO van Tether, is de recente uitgifte bedoeld als “herbevoorrading van de voorraad” en betreft het een “geautoriseerde maar nog niet uitgegeven transactie”. Dit impliceert dat de tokens als voorraad zullen dienen voor toekomstige uitgifteverzoeken en ketenwisselingen, maar momenteel nog niet in omloop zijn.

Marktanalisten, waaronder Ivan Sherbakov van Cryptorobotics, zien deze stap als een voorbereiding op een mogelijke marktrally in reactie op een eventuele goedkeuring van een Ethereum ETF. Sherbakov speculeert dat deze instroom van liquiditeit gebruikt zal worden om de markt te stimuleren voorafgaand aan het nieuws over de ETF.

paolo ardoino tweet x
Bron: Paolo Ardoino op X.

Impact op de cryptomarkt en Tether’s dominantie

Historische data suggereren een verband tussen de toename van USDT-aanbod en algemene stijgingen binnen de crypto-markt. Dit resulteert vaak in hogere handelsvolumes en een dynamischere omgeving voor digitale activa. Tether’s marktkapitalisatie heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een overschrijding van $111 miljard en een marktaandeel van ongeveer 70% van de stablecoin-markt.

Dit blijkt uit gegevens van de Tether Transparency-pagina per 22 mei, waarop $87,8 miljoen aan USDT-tokens op Ethereum vermeld staan.

Bezorgdheid over transparantie en marktrisico’s

Ondanks de positieve verwachtingen rondom Tether’s nieuwe minting, bestaat er bezorgdheid over de transparantie van de uitgever. Analisten van Deutsche Bank en andere financiële instellingen hebben potentiële risico’s benadrukt die gepaard gaan met Tether’s marktdominantie.

Met een totale marktkapitalisatie van stablecoins die $160,9 miljard overtreft, speelt Tether een cruciale rol in de stabiliteit van de bredere financiële markten in de cryptosector.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme