Grayscale lanceert nieuwe investeringstrusts voor NEAR en STX tokens

Home » Nieuws » Grayscale lanceert nieuwe investeringstrusts voor NEAR en STX tokens

Grayscale Investments heeft de lancering aangekondigd van twee nieuwe investeringstrusts, specifiek gericht op cryptomunten.

De Grayscale Near Trust en Grayscale Stacks Trust zijn op 23 mei geopend en bieden geaccrediteerde particuliere en institutionele beleggers de mogelijkheid om dagelijks in te schrijven voor gediversifieerde blootstelling aan cryptocurrencies.

Focus op NEAR en STX tokens

De Grayscale Near Trust richt zich uitsluitend op NEAR, het native token van het Near Protocol, terwijl de Grayscale Stacks Trust volledig belegt in STX, het native token van het Bitcoin (BTC) layer 2 protocol Stacks.

Deze trusts behoren tot de eerste beleggingsproducten die zich uitsluitend richten op NEAR en STX tokens, waardoor beleggers toegang krijgen tot specifieke segmenten van de cryptomarkt.

Bevordering van crypto adoptie en technologische ontwikkelingen

Rayhaneh Sharif-Askary, hoofd Product & Onderzoek bij Grayscale, benadrukte dat de nieuwe trusts niet alleen een nieuwe manier van investeren bieden, maar ook bijdragen aan de vooruitgang van het crypto-ecosysteem. Grayscale zet zich in voor het aanpakken van de uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid die blockchain-technologieën met zich meebrengen.

Deze fondsen functioneren op een vergelijkbare manier als Grayscale’s bestaande reeks van single-asset investeringstrusts, waardoor beleggers in een vertrouwde structuur kunnen investeren.

Verhoogde kans op goedkeuring van een Ethereum ETF

De lancering van de Near en Stacks trusts komt op een moment dat de kans op goedkeuring van een Ethereum (ETH) ETF door Grayscale aanzienlijk is toegenomen.

Afgelopen week hebben analisten bij Bloomberg hun voorspellingen over de goedkeuring van deze ETFs door de Securities and Exchange Commission verhoogd van 25% naar 75%.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme