Spot Ethereum ETF’s niet snel op de markt, zegt Gensler

Home » Nieuws » Spot Ethereum ETF’s niet snel op de markt, zegt Gensler

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft gesuggereerd dat de definitieve goedkeuringen voor vermogensbeheerders die spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) aanbieden, vertraging kunnen oplopen.

In een interview op 5 juni op CNBC gaf hij aan dat het proces voor goedkeuring van spot Ether ETF’s “enige tijd zal duren”. Dit wijst op een vertraging of een trage voortgang in de ondertekening van S-1 registratieverklaringen. Ondanks dat de SEC op 23 mei groen licht gaf voor 19b-4 aanvragen van bedrijven zoals VanEck, BlackRock en Fidelity, kan de definitieve goedkeuring die het mogelijk maakt om deze ETF’s te verhandelen op Amerikaanse beurzen nog maanden duren.

Toezicht en handhaving door SEC

Gensler benadrukte dat cryptobedrijven zich bezighouden met activiteiten die door traditionele wetten niet zijn toegestaan op gevestigde beurzen. Dit suggereert dat de houding van de commissie ten opzichte van handhavingsacties waarschijnlijk niet zal veranderen onder zijn leiderschap.

De financiële toezichthouder heeft rechtszaken aangespannen tegen grote namen zoals Ripple (XRP), Coinbase, Binance en Kraken. Tegelijkertijd heeft de SEC te maken gehad met juridische tegenslagen, zoals een bevel van een rechter in Utah die de SEC opdroeg $1,8 miljoen te betalen vanwege “te kwader trouw gedrag” in de rechtbank.

gary gensler ether etf langzaam
Bron: Eleanor Terrett op X.

De weg naar goedkeuring en marktontwikkelingen

Hoewel Gensler een vertraging suggereerde in het goedkeuringsproces voor de spot Ether ETF’s, heeft de commissie al stappen gezet voor de uiteindelijke notering van deze aandelen op beurzen. De goedkeuringen van de 19b-4 aanvragen voor spot Ether ETF’s kwamen vijf maanden na de SEC-goedkeuring van meerdere aanvragen voor spot Bitcoin (BTC) ETF’s, een primeur in de industrie.

Voordat Gensler zijn opmerkingen maakte, voorspelde Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas een lancering van spot Ether ETF’s op 4 juli.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme