Coinbase gebruikt Ripple-zaak als basis voor nieuw beroep tegen SEC-regulering

Home » Nieuws » Coinbase gebruikt Ripple-zaak als basis voor nieuw beroep tegen SEC-regulering

Coinbase heeft een nieuwe juridische stap gezet in zijn voortdurende confrontatie met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf heeft een tussentijds beroep ingediend bij een hogere rechtbank, met als kernvraag of transacties in digitale activa die geen expliciete contractuele verplichtingen bevatten, gereguleerd moeten worden als “beleggingscontracten” door de SEC.

Centrale juridische vraagstukken

In het hart van het debat staat de vraag of een digitale activatransactie, die geen verplichtingen na de verkoop met zich meebrengt, beschouwd kan worden als een investeringsovereenkomst onder de Howey Test — de juridische standaard voor het bepalen welke activa als effecten worden gezien.

Deze vraag is des te relevanter geworden omdat geen enkel Amerikaans beroepshof hier tot nu toe een uitspraak over heeft gedaan.

paul grewal tweet x.
Bron: Paul Grewal op X.

Parallellen met de Ripple-zaak

Het juridische team van Coinbase benadrukt de parallellen tussen hun zaak en de lopende zaak tegen Ripple (XRP), die onder soortgelijke beschuldigingen van de SEC valt.

Door de Ripple-zaak als referentie te gebruiken, tracht Coinbase de bredere implicaties van de regulerende aanpak van de SEC aan te tonen en de noodzaak van een consistente, eerlijke behandeling in de gehele cryptocurrency-industrie.

Dialoog en weerstand

Ondanks pogingen tot een constructieve dialoog met de SEC, stelt Coinbase dat het vooral weerstand heeft ondervonden. De uitwisseling van standpunten heeft niet geleid tot een duidelijke, evenwichtige regelgeving, maar eerder tot juridische confrontaties.

Dit benadrukt volgens Coinbase de noodzaak om via juridische wegen duidelijkheid en eerlijke behandeling af te dwingen, niet alleen voor het bedrijf zelf maar ook voor de bredere gemeenschap van 52 miljoen Amerikanen die betrokken zijn bij crypto bezittingen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme