Ethereum ETF’s goedgekeurd zonder politieke invloed, impliceren Bernstein-analisten na veto Biden

Home » Nieuws » Ethereum ETF’s goedgekeurd zonder politieke invloed, impliceren Bernstein-analisten na veto Biden

De goedkeuring van spot Ethereum (ETH) ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen maand lijkt minder te maken te hebben met politieke verschuivingen na het veto van president Joe Biden tegen de intrekking van de anti-cryptowet SAB 121. Dit stellen analisten van het onderzoek- en brokeragebedrijf Bernstein.

De SEC’s goedkeuring van de Ethereum ETF’s volgde kort na de poging van zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat om SAB 121 te herroepen, een bulletin dat strikte boekhoudkundige normen oplegt voor crypto-bewaarders, waardoor het voor Wall Street banken bijna onmogelijk wordt om crypto-activa namens klanten te bewaren.

Nieuwe politieke ontwikkelingen rond crypto

Oud-president Donald Trump sprak zich ook uit voor crypto, accepteerde het voor campagnedonaties, en beschreef de Democraten en de Biden-administratie als anti-crypto.

Trump beloofde verder de oprichter van Silk Road, Ross Ulbricht, vrij te pleiten en zich te verzetten tegen centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) tijdens een toespraak op de Libertarian Convention.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Goedkeuring Ethereum ETF’s vooral praktisch gedreven

Bernstein-analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra benadrukken dat de goedkeuring van Ethereum ETF’s waarschijnlijk is ingegeven door pragmatische overwegingen in plaats van politieke druk.

“Gezien het presidentiële veto lijkt de politiek gemotiveerde theorie minder geloofwaardig, en heeft de SEC waarschijnlijk een pragmatischer pad gekozen,” aldus de analisten. De SEC had waarschijnlijk geen keus, gezien de regelgevende gelijkenissen tussen de Ethereum en Bitcoin ETF’s.

Sterke vraag verwacht naar Ethereum ETF’s

Volgens de analisten is er een opgekropte vraag naar de nieuwe Ethereum ETF’s, hoewel deze wellicht minder toegewezen zullen krijgen in vergelijking met spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

De unieke eigenschappen van Ethereum, zoals staking en smart contracts, zou positieve prijsbewegingen moeten stimuleren na de lancering van de ETF’s, die verwacht wordt binnen enkele dagen tot een maand.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme