Ethereum ETF’s krijgen koude start, voorspellen marktexperts

Home » Nieuws » Ethereum ETF’s krijgen koude start, voorspellen marktexperts

De verwachtingen voor de nieuw gelanceerde Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) zijn gematigd, vooral vergeleken met de spectaculaire start van de Bitcoin (BTC) ETF’s eerder dit jaar.

Experts waarschuwen dat het complexe technologische platform van Ethereum het moeilijker maakt om te waarderen dan Bitcoin, dat vooral fungeert als een stabiele waardeopslag. Hoewel Bitcoin ETF’s een instroom van $655,2 miljoen dollar zagen op hun openingsdag, zijn analisten voorzichtig over de potentiële prestaties van Ether ETF’s vanwege de uitdagingen bij het vaststellen van duidelijke waarderings-metrieken voor Ethereum.

Terugblik op de lancering van Bitcoin ETF’s

Op 11 januari dit jaar markeerde de lancering van de Bitcoin ETF’s een groot succes met een aanzienlijke financiële instroom. Het ETF van Bitwise nam de leiding met een instroom van $237,9 miljoen, gevolgd door Fidelity en BlackRock, die respectievelijk $227 miljoen en $111,7 miljoen verzamelden.

Waarderingsuitdagingen bij Ethereum

Stephen Richardson van Fireblocks heeft uitgelegd dat Ethereum, met zijn veelzijdige maar complexe toepassingen, niet eenvoudig te waarderen is zoals Bitcoin. “Wat ontbreekt, is een breed verspreide consensus die duidelijk maakt wat de mogelijkheden en ontwikkelingssnelheid is van de Ethereum blockchain,” aldus Richardson.

Dit gebrek aan consensus over waarderings-metrieken kan leiden tot terughoudendheid bij de eerste dag van handel in Ether ETF’s.

ethereum koers, maand na etf goedkeuringen
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Potentiële indicatoren voor Ethereum’s waarde

Verder heeft VanEck, een investeringsmaatschappij, aangegeven dat naast de totale waarde van vastgezet ETH, ook het handelsvolume, het aantal gebruikers en het aantal validators als waarde-indicatoren kunnen dienen.

Deze metrieken kunnen helpen bij het vormen van een completer beeld van Ethereum’s waarde en adoptie.

Toekomstperspectief van Ethereum

Markus Thielen van 10x Research benadrukt dat Ethereum kan worden omschreven als een netwerk dat de toekomst van de financiële wereld kan versterken, maar wijst ook op de relatief lage winsten die het genereert vergeleken met zijn grote marktkapitalisatie.

Bovendien zijn de opbrengsten van het staken van Ether minder dan die van de Amerikaanse staatsobligaties, wat investeerders kan afschrikken.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme