Biden houdt voet bij stuk: Veto tegen versoepeling crypto-regels door SEC

Home » Nieuws » Biden houdt voet bij stuk: Veto tegen versoepeling crypto-regels door SEC

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een veto uitgesproken tegen een gezamenlijke resolutie van het Huis van Afgevaardigden die beoogde een controversiële richtlijn van de Securities and Exchange Commission (SEC), bekend als Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121), te herroepen.

Deze richtlijn vereist dat financiële instellingen die crypto voor klanten bewaren, deze activa op hun eigen balansen bijhouden.

Controverses en kritieken

SAB 121 heeft veel weerstand opgeroepen binnen de financiële en crypto-industrie. Critici beweren dat de richtlijn het voor financiële instellingen te moeilijk maakt om samen te werken met crypto-bedrijven.

Volgens tegenstanders schept de richtlijn een discrepantie in hoe crypto-assets worden behandeld vergeleken met andere activa binnen de financiële sector.

biden veto crypto
Biden’s veto. Bron: Whitehouse.gov.

Redenen achter het veto

In zijn verklaring gaf President Biden aan geen enkele maatregel te zullen steunen die “het welzijn van consumenten en investeerders in gevaar brengt”. Hij benadrukte dat het gebruik van de Congressional Review Act door de Republikeinse leiding de SEC ongepast zou beperken in het stellen van noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en het adresseren van toekomstige kwesties.

Biden’s veto komt na het ontvangen van brieven van bankgroepen en Congresleden, die hem verzochten de resolutie te ondertekenen om SAB 121 te herroepen. Bankorganisaties uitten hun bezorgdheid dat de richtlijn hen blokkeert van het aanbieden van bewaardiensten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme