Senator Cynthia Lummis voorspelt belangrijke rol voor crypto in Amerikaanse economie

Home » Nieuws » Senator Cynthia Lummis voorspelt belangrijke rol voor crypto in Amerikaanse economie

Senator Cynthia Lummis heeft onlangs benadrukt dat de cryptomarkt een belangrijke rol zal spelen in de Amerikaanse economie, mits de kansen die het biedt niet worden verspild.

Als fervent voorvechtster van pro-crypto wetgeving gelooft Lummis dat recente overwinningen in het Congres een beloftevolle toekomst signaleren voor de sector.

Educatieve inspanningen in de Senaat

Lummis heeft samen met andere pro-crypto wetgevers zoals senator Kirsten Gillibrand gewerkt aan het opzetten van een financiële innovatie-caucus en een kader voor het beheer van de crypto-sector. In een recente post op sociale media herinnerde ze eraan hoe weinig haar collega’s wisten over digitale activa toen zij in de Senaat kwam.

“Niemand kende het verschil tussen Bitcoin (BTC) en alternatieve munten, dus we hebben hard gewerkt om de leden van de Senaat op te leiden,” aldus Lummis.

Bitcoin en Ethereum als drijfveren

Lummis benadrukte de rol van Bitcoin als waardeopslag en ruilmiddel, wat wereldwijd heeft bijgedragen aan de toenemende acceptatie. Factoren zoals inflatie hebben gebruikers naar Bitcoin gedreven als een bescherming tegen waardevermindering.

cynthia lummis bitcoin amerika
Bron: Cynthia Lummis op X.

Daarnaast wees Lummis op de groeiende bekendheid van Ethereum (ETH), dat zij beschrijft als een blockchain die talrijke toepassingen kan ondersteunen.

Recente overwinningen in de cryptomarkt

De Amerikaanse cryptomarkt heeft onlangs aanzienlijke vooruitgang geboekt, waaronder de goedkeuring van spot Bitcoin en Ethereum ETF’s door de Securities and Exchange Commission (SEC). Bovendien hebben meerdere pro-crypto wetsvoorstellen recentelijk vooruitgang geboekt, wat wijst op een gunstiger regelgevende omgeving en bipartisan samenwerking.

Een opmerkelijk succes is de goedkeuring van de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) door het Huis van Afgevaardigden, waarbij enkele Democraten de partijlijnen overstaken ter ondersteuning van het wetsvoorstel.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme