Ethereum ETF zal niet dezelfde hoogtes bereiken als Bitcoin, aldus Bernstein

Home » Nieuws » Ethereum ETF zal niet dezelfde hoogtes bereiken als Bitcoin, aldus Bernstein

De onlangs goedgekeurde Ethereum (ETH) ETF’s op de spotmarkt zullen waarschijnlijk een veel lagere vraag zien dan hun Bitcoin (BTC) tegenhangers, aldus Bernstein.

De vermogensbeheerfirma bracht maandag een onderzoeksrapport uit waarin wordt voorspeld dat het tweede crypto-gebaseerde exchange-traded product op een veel lagere schaal vraag zal zien.

Marktlancering en kenmerken van de ETF

De Ethereum ETF moet nog live gaan, en de markt wacht gespannen op de introductie ervan. Experts geven echter aan dat het ontbreken van staking-mogelijkheden in de Ethereum-optie zal leiden tot minder spotconversie. Bovendien zou de huidige markttoestand de interesse in het product kunnen verminderen tegen de tijd dat het live gaat.

In januari zorgde de goedkeuring van de Bitcoin spot ETF voor een grote verandering in de cryptomarkt en was een enorme katalysator voor de leidende cryptocurrency, die binnen drie maanden een recordhoogte van $73.000 dollar bereikte.

ethereum koers 1 jaar
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Potentieel en regelgevende vooruitzichten

Volgens analisten van Bernstein zal de aankomende Ethereum ETF niet dezelfde vraag zien als Bitcoin bij de lancering. “ETH zal waarschijnlijk niet zoveel directe ETH-conversies zien vanwege het ontbreken van een ETH stakingsfunctie in de ETF,” schreven Gautam Chhugani en Mahika Sapra van het bedrijf.

Hoewel het product is goedgekeurd, is er nog geen tijdschema voor wanneer het zal beginnen met handelen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde vorige maand een belangrijke regelgevende indiening goed, wat leidde tot geruchten dat de lancering mogelijk in juli zou kunnen plaatsvinden.

“ETH als primair platform voor tokenisatie bouwt een sterke use-case op, zowel voor stablecoin betalingen als voor de tokenisatie van traditionele activa en fondsen,” voegde Bernstein toe. Ze zeiden ook dat een “verbeterd regelgevend regime” gunstig zou zijn voor ETH. Een dergelijke verschuiving zal waarschijnlijk pas vruchten afwerpen rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme