ARK Invest trekt zich terug uit Ethereum ETF met 21Shares; blijft samenwerken aan Bitcoin ETF

Home » Nieuws » ARK Invest trekt zich terug uit Ethereum ETF met 21Shares; blijft samenwerken aan Bitcoin ETF

ARK Invest heeft aangekondigd dat het niet langer partner zal zijn met 21Shares voor de voorgestelde spot Ethereum (ETH) ETF, volgens een nieuw gewijzigd registratieformulier.

In een nieuwe versie van het Form S-1, is de eerder benoemde Ark 21Shares Ethereum ETF hernoemd naar 21Shares Core Ethereum ETF. Een woordvoerder van 21Shares bevestigde de naamswijziging in een verklaring per e-mail aan The Block.

Reactie van ARK Invest op de ontwikkelingen

“Zoals de aanvraag verduidelijkt, zal ARK Invest niet als partner fungeren voor deze ETF,” aldus de woordvoerder. ARK heeft verklaard nog steeds toegewijd te zijn aan de ARK 21Shares Bitcoin (BTC) ETF, die in januari werd gelanceerd. “Wat betreft Ethereum gelooft ARK in zijn transformerende potentieel en de langetermijnwaarde van de Ethereum blockchain, maar op dit moment zal ARK niet verder gaan met een Ethereum ETF,” zei een woordvoerder van ARK. “

We blijven efficiënte manieren evalueren om onze investeerders blootstelling te bieden aan deze innovatieve technologie op een manier die zijn volledige voordelen ontsluit.”

ether ark invest
Bron: sec.gov.

Voortzetting van bestaande samenwerkingen

Ondanks de wijziging in de samenwerking bij de Ethereum ETF, bevestigde de woordvoerder van 21Shares dat zij en ARK nog steeds zullen samenwerken aan de ARK 21Shares Bitcoin ETF en andere bestaande toekomstige producten. Ze zijn enthousiast over de nieuwe goedkeuring van de 19b-4 door de SEC en zijn toegewijd aan het vergroten van de toegang tot crypto als activaklasse voor Amerikaanse investeerders.

Recente ontwikkelingen op de ETF-markt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vorige week 19b-4 formulieren goedgekeurd voor acht Ethereum ETF’s. Uitgevers hebben echter nog steeds hun S-1 verklaringen nodig om effectief te worden voordat de handel kan beginnen.

Op vrijdag hebben uitgevers zoals Franklin Templeton, VanEck en Invesco Galaxy hun gewijzigde S-1 formulieren ingediend.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme