Rusland introduceert grensoverschrijdende betalingen met integratie van Tether stablecoin

Home » Nieuws » Rusland introduceert grensoverschrijdende betalingen met integratie van Tether stablecoin

Rusland heeft een belangrijke stap gezet in de wereld van digitale financiën met de lancering van Exved, een platform voor grensoverschrijdende betalingen.

Zonder tussenkomst van derden

Dit platform, speciaal ontworpen voor rechtspersonen, maakt internationale afwikkelingen mogelijk in cryptocurrency. Een van de opvallende kenmerken is de integratie van Tether’s USDT stablecoin, naast de offshore roebel en de Amerikaanse dollar.

Exved, dat zichzelf omschrijft als een “digitaal tegenpartij zoeksystem”, benadrukt zijn naleving van maatregelen tegen witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Het doel van het platform is om Russische rechtspersonen te ondersteunen bij het uitvoeren van grensoverschrijdende betalingen zonder tussenkomst van derden, tegen minimale markttarieven.

De lancering van Exved, die plaatsvond op 7 december, is tot stand gekomen met de hulp van belangrijke industrie partners, waaronder InDeFi Bank. Deze bank heeft vorig jaar het gedecentraliseerde crypto-roebelproject gelanceerd. De werking van het Exved-platform is uitvoerig getest en goedgekeurd door zowel de Centrale Bank als de Federale Dienst voor Financieel Toezicht van de Russische Federatie.

Volgens Sergey Mendeleev, medeoprichter en CEO van InDeFi Smart Bank, is het project vooral een privé-initiatief dat beoogt de kosten voor grensoverschrijdende betalingen aanzienlijk te verlagen, van de gebruikelijke 6-7% naar slechts 2-3%. Met deze ontwikkeling neemt Rusland een prominente rol in de adoptie van cryptocurrency voor internationale financiële transacties, wat mogelijk een nieuwe trend in de wereldwijde financiële sector kan inluiden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme