Jack Dorsey’s Block lanceert zelfbeheerde Bitkey Bitcoin-portemonnee in meer dan 95 landen

Home » Nieuws » Jack Dorsey’s Block lanceert zelfbeheerde Bitkey Bitcoin-portemonnee in meer dan 95 landen

Block, het fintechbedrijf van Jack Dorsey, heeft zijn zelfbeheerde Bitcoin (BTC) portemonnee Bitkey aangekondigd, nu beschikbaar voor pre-order in meer dan 95 landen.

Bitkey bestaat uit een mobiele app, een hardware-apparaat en een set hersteltools, zoals vandaag 7 december aangekondigd.

Drie sleutels

De app stelt klanten in staat Bitcoin transacties te doen via hun mobiele telefoon, terwijl het hardware-apparaat hun activa offline bewaart. De app en het hardware-apparaat vormen twee van de drie sleutels die worden gebruikt om de Bitcoin van een klant te beveiligen, met de derde sleutel opgeslagen op Bitkey’s servers. Deze derde sleutel wordt gebruikt om transacties te verifiëren die klanten alleen met hun telefoon maken (wanneer ze het hardware-apparaat niet bij de hand hebben) en om hun portemonnee te herstellen als ze hun telefoon, apparaat of beide verliezen.

Bitkey is in de zomer begonnen met bètatests voorafgaand aan de wereldwijde uitrol. Block kondigde in juni aan dat de portemonnee zou worden verbonden met zijn betalingsplatform Cash App en de crypto beurs Coinbase (COIN) om het kopen en verkopen van Bitcoin binnen de app te faciliteren.

Zelfbeheer van cryptocurrency’s werd een steeds belangrijker punt van zorg voor gebruikers na de ineenstorting van verschillende gecentraliseerde cryptocurrency-platforms, met name FTX, maar ook Voyager en Celsius. Miljoenen gebruikers leerden op de harde manier de waarheid in het oude gezegde: “Niet jouw sleutels, niet jouw munten.”

De pre-orders van Bitkey worden naar verwachting begin 2024 verzonden, aldus Block.

In het derde kwartaal van 2023 boekte Block een omzet van $5,62 miljard, gesteund door solide verkoopgroei voor de betaalverwerkers Cash App en Square. Het bedrijf realiseerde ook een winst van $44 miljoen op zijn Bitcoin-investeringen vanwege het recente prijsherstel van Bitcoin, met een brutowinst van Bitcoin-transacties van $45 miljoen, een stijging van 22% jaar-op-jaar, waarbij het bedrijf voor $2,42 miljard aan Bitcoin aan klanten verkocht via Cash App.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme