Crypto sentiment index bereikt ‘extreme hebzucht’ met waarde van 79

Home » Nieuws » Crypto sentiment index bereikt ‘extreme hebzucht’ met waarde van 79

De Crypto Fear and Greed Index, een graadmeter voor het sentiment in de crypto markt, heeft een niveau van 79 op 100 bereikt, een teken dat het marktsentiment verschoven is naar het segment van “extreme hebzucht”.

Dit is een opmerkelijk moment, aangezien een dergelijke waarde voor het eerst sinds begin november 2021 is waargenomen, net voordat Bitcoin (BTC) zijn recordhoogte van $69.000 bereikte.

Is de prijs te hard gestegen?

De recente stijging van de index wijst op een sterke toename van de koopactiviteit binnen de cryptomarkt, wat kan leiden tot een overvraag en kunstmatig opgeblazen prijzen. De laatste keer dat een vergelijkbaar niveau van hebzucht werd geregistreerd, was in de aanloop naar het bereiken van de recordhoogte door Bitcoin.

Het is interessant om op te merken dat de Fear and Greed Index in juni 2022 een dieptepunt bereikte met een waarde van slechts 9 punten, als gevolg van de extreme angst onder crypto-investeerders na de ineenstorting van de UST stablecoin van Terraform Labs. Ook tijdens de crash van FTX in november 2022, bevond de index zich tussen 23 en 30 punten, wat wijst op een periode van onzekerheid en angst.

Echter, tegen medio oktober 2023 had de index zich hersteld tot een neutrale 52 punten, en in de maanden november en december – in afwachting van de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s – bleef de index groeien in de zone van hebzucht. Op 9 januari, voor het eerst in iets meer dan twee jaar, bereikte het sentiment in de cryptomarkt opnieuw de zone van “extreme hebzucht”.

Gisteren heeft de koers van Bitcoin het hoogste niveau sinds november 2021 bereikt. Op 12 februari overschreed de prijs van BTC de $50.000 dollar. Ook andere munten, zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) staan vandaag flink in de plus.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme