Handelsvolume Ethereum NFT’s bereikt jaarhoogtepunt door populariteit Pudgy Penguins

Home » Nieuws » Handelsvolume Ethereum NFT’s bereikt jaarhoogtepunt door populariteit Pudgy Penguins

De handelsvolumes van non-fungible tokens (NFT’s) op het Ethereum (ETH) netwerk hebben het hoogste niveau in bijna een jaar bereikt, met een piek in de wekelijkse handelsactiviteit die niet meer is gezien sinds 26 februari 2023.

Opleving

Deze groei wordt onderstreept door de recente data van CryptoSlam en valt samen met de groeiende populariteit van de Pudgy Penguins-collectie, die nu de derde plaats inneemt qua marktkapitalisatie. Deze collectie nadert snel de marktkapitalisatie van zijn grootste concurrent, de Bored Ape Yacht Club (BAYC)-collectie van Yuga Labs, die ook eigenaar is van Cyberpunks, de collectie met de laagst geprijsde NFT’s op de markt.

Pudgy Penguins, een verzameling van 888 unieke penguin-avatars gelanceerd op de Ethereum blockchain in 2021, heeft een aanzienlijke populariteit verworven door hun unieke ontwerp en exclusiviteit. Momenteel is men bezig met de ontwikkeling van Pudgy World, een interactieve spelervaring die naar verwachting beschikbaar zal komen op de Apple Vision Pro. Parallel hieraan werkt Yuga Labs aan de creatie van het Otherside metaverse.

Ondanks deze opleving in handelsvolume op Ethereum, is de trend in het minten van NFT’s op de blockchain tamelijk stabiel gebleven gedurende het afgelopen jaar. Dit suggereert dat de recente stijging in handelsvolume voornamelijk gedreven wordt door NFT-verkopen en niet door nieuwe creaties.

Tegelijkertijd heeft de hype rondom ERC-404 tokens ertoe geleid dat op 9 februari de gemiddelde commissie op het Ethereum-netwerk steeg naar 70 Gwei, met piekkosten die 377 Gwei bereikten, een niveau dat voor het laatst werd waargenomen op 12 mei 2023.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme