Crypto investeringen zien recordinstroom: $4,3 miljard in vijf weken

Home » Nieuws » Crypto investeringen zien recordinstroom: $4,3 miljard in vijf weken

In de eerste week van juni zagen crypto-investeringsproducten een netto-instroom van bijna $2 miljard dollar, waarmee een vijf weken durende periode van groei werd voortgezet die de totale instroom op meer dan $4,3 miljard dollar brengt, aldus een rapport van CoinShares op maandag.

De handelsvolumes in exchange-traded products (ETPs) stegen tot $12,8 miljard dollar voor de week, een stijging van 55% ten opzichte van de voorgaande week.

Bitcoin (BTC) leidde de investeringsactiviteit met meer dan $1,97 miljard dollar aan instromen, terwijl Ethereum (ETH) zijn beste week van instromen sinds maart beleefde met bijna $70 miljoen dollar.

Opkomst van spot Bitcoin ETFs in de VS

De koopactiviteit voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten is sinds half mei toegenomen na een aantal teleurstellende weken in april, waarin sommige dagen geen netto-instroom over alle producten werd geregistreerd en er zelfs uitstromen waren van grote producten zoals BlackRock’s IBIT.

De instroom is echter sindsdien opgepakt, waarbij IBIT de grootste Bitcoin ETF werd met meer dan 20 miljard dollar aan activa sinds de uitgifte in januari. “Ongewoon genoeg werd er instroom waargenomen bij bijna alle aanbieders, met een voortdurende vertraging in uitstromen van de gevestigde partijen,” zei James Butterfill, analist bij CoinShares.

crypto instromen 10 juni
Bron: Coinshares.

Reactie op SEC-beslissing en toekomstige verwachtingen

Butterfill voegde toe dat de aankopen van Ether waarschijnlijk een reactie waren op de verrassende beslissing van de Securities and Exchange Commission (SEC) om spot Ether ETFs toe te staan. Sommige handelaren verwachten dat de instroom in ETH-producten de komende maanden zal voortzetten, met een rally die tegen het einde van het jaar wordt verwacht.

“Er zou 5-10 miljard dollar aan vers kapitaal door ether-producten kunnen worden gekanaliseerd op korte tot middellange termijn,” vertelde Ed Hindi, Chief Investment Officer bij Tyr Capital, aan CoinDesk in een e-mail op maandag. “Dit zou een eindejaarsrally in ETH en zijn ecosysteem naar nieuwe recordhoogtes kunnen aanwakkeren.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme