Charles Hoskinson kondigt Cardano’s overgang naar het ‘Voltaire tijdperk’ aan

Home ┬╗ Nieuws ┬╗ Charles Hoskinson kondigt Cardano’s overgang naar het ‘Voltaire tijdperk’ aan

Cardano (ADA) staat op het punt een cruciale mijlpaal te bereiken in zijn ontwikkeling. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft onlangs aangekondigd dat het netwerk op het punt staat over te gaan naar het langverwachte Voltaire tijdperk.

Dit markeert de laatste fase in de evolutie van het netwerk, die bijna een decennium in beslag heeft genomen.

Belangrijke stappen richting decentralisatie

De overgang naar het Voltaire tijdperk wordt gekenmerkt door de implementatie van de Chang hard fork, die de laatste hand legt aan het volledig gedecentraliseerd maken van het netwerk. Deze update verwijdert de bestaande genesis sleutels uit het systeem, waardoor de controle over het netwerk in de handen van de Cardano gemeenschap komt te liggen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwste versie van de Cardano Node, versie 9.0, die reeds is aangekondigd en binnenkort door ten minste 70% van de stake pool operators geïmplementeerd moet zijn.

charles hoskinson cardano voltaire tijdperk
Bron: Charles Hoskinson op X.

Governance transformatie door CIP-1694

Het hart van deze transformatie is het Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694, een voorstel dat de overdracht van controle van de genesis key houders naar de Cardano gemeenschap regelt. Dit voorstel is ontworpen om een democratischer en meer gedecentraliseerd bestuursmodel te bevorderen binnen het netwerk.

Volgens Hoskinson is dit “de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van Cardano en zelfs van de gehele crypto-industrie.”

Een nieuw tijdperk van gedecentraliseerde beschaving

Met de voltooiing van de Chang hard fork en de overgang naar het Voltaire tijdperk, zal Cardano een van de weinige echt volledig gedecentraliseerde digitale activa worden.

Hoskinson beschrijft dit als het begin van een “gedecentraliseerde beschaving die de hele wereld omspant met miljoenen inwoners”, en benadrukt het geavanceerde karakter van het blockchain systeem van Cardano.

Reactie van de markt en historische context

Hoewel de ADA koers, net als de rest van de cryptomarkt, een lichte daling heeft laten zien, blijft de focus liggen op de technologische vooruitgang en het potentieel voor toekomstige groei.

Gedurende de afgelopen tien jaar heeft Cardano verschillende ontwikkelingsfasen doorlopen, waaronder Byron, Shelley, Goguen, en Basho, vernoemd naar historische figuren uit de literatuur en filosofie. Het Voltaire tijdperk, genoemd naar de Franse filosoof, belooft het sluitstuk te zijn van deze indrukwekkende reis.

Koop je Cardano voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme