Changpeng Zhao gebruikt gevangenistijd om te schrijven

Home » Nieuws » Changpeng Zhao gebruikt gevangenistijd om te schrijven

Changpeng “CZ” Zhao, de voormalige CEO van crypto beurs Binance, staat aan de vooravond van een vier maanden durende gevangenisstraf. Rechter Richard Jones heeft op 30 april de straf uitgesproken, waarbij Zhao schuld bekende aan een misdrijf voor het niet handhaven van een effectief antiwitwasprogramma binnen Binance.

Zhao zal zich moeten melden bij het Federal Detention Center SeaTac in Washington of bij de Camp at the Federal Correctional Institution Sheridan in Oregon, al is de exacte datum van melding nog niet bepaald.

Creatieve plannen en sociale media activiteiten

Voor en na de zitting bleef CZ actief op sociale media, waar hij vaag refereerde aan zijn plannen. Op 11 mei deelde hij op het platform X: “Ik heb wat ‘stille tijd’ in het vooruitzicht. Ik zal die gebruiken om iets te schrijven.” Een gebruiker stelde voor dat hij een boek zou kunnen schrijven over “Het Ware Verhaal van CZ”, waarop Zhao antwoordde dat hij “verder niets te doen heeft” tot zijn meldingsdatum.

changpeng zhao tweet x.
Bron: X.

Financiële afwikkelingen en gevolgen

Zhao’s vermogen wordt geschat op $33 miljard dollar, wat hem een van de rijkste personen maakt die ooit gevangen is gezet. Zijn advocaten voerden aan dat zijn rijkdom en status hem kwetsbaar konden maken voor diefstal en afpersing, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de beslissing om hem niet onmiddellijk naar de gevangenis te sturen. In november 2023, als onderdeel van een overeenkomst tussen Binance en de Amerikaanse autoriteiten, betaalde Zhao al een boete van $50 miljoen dollar. Bovendien stemde de crypto beurs ermee in $4,3 miljard dollar te betalen om “burgerlijke regelgevende handhavingsacties” te schikken, hoewel dit de rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission niet beëindigde.

Educatie

Voorafgaand aan zijn gevangenschap lanceerde Zhao een educatief programma gericht op jongeren, genaamd Giggle Academy, dat zich concentreert op crypto en blockchain. Dit toont zijn voortdurende inzet om de gemeenschap te betrekken en onderwijzen, zelfs terwijl hij zich voorbereidt op zijn aanstaande gevangenisstraf.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme