Jan van Eck voorspelt nieuwe Bitcoin all time high binnen 12 maanden

Home » Nieuws » Jan van Eck voorspelt nieuwe Bitcoin all time high binnen 12 maanden

Jan van Eck, de directeur van vermogensbeheerder VanEck, heeft zijn visie op de toekomst van Bitcoin (BTC). In een recent interview met CNBC heeft hij voorspeld dat de koers van Bitcoin binnen de komende twaalf maanden een recordhoogte zal bereiken.

Zijn voorspelling is gebaseerd op verschillende factoren die wijzen op een sterke toekomst voor de cryptocurrency.

Parallellen met goud

Van Eck trekt parallellen tussen Bitcoin en goud, verwijzend naar de prestaties van Bitcoin die vergelijkbaar zijn met die van goud in de jaren 2010. Ondanks rentestijgingen destijds, daalde de rente uiteindelijk weer naar 0,25. Van Eck gelooft dat Bitcoin een vergelijkbaar traject kan volgen, vooral met aanstaande renteverlagingen.

Tegen het argument dat Bitcoin een bubbel is, brengt Van Eck in dat Bitcoin weliswaar in 2017 een zeepbel kende, maar in 2021 toch een recordhoogte bereikte. Hij benadrukt dat “geen enkele zeepbel zichzelf ooit op deze manier heeft overtroffen”, waarmee hij de veerkracht en potentie van Bitcoin onderstreept.

Een belangrijk aspect dat Van Eck noemt is de aanstaande Bitcoin halving in april, waarbij de beloning voor het minen van een Bitcoin blok gehalveerd wordt. Hij ziet dit als een technisch gunstige ontwikkeling voor Bitcoin, die waarschijnlijk zal leiden tot een prijsstijging.

Van Eck’s optimisme wordt versterkt door de recente koersstijging van Bitcoin, die sinds het begin van het jaar met meer dan 153% is gestegen. Daarnaast zijn er positieve ontwikkelingen zoals de behandeling van verschillende aanvragen voor Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Deze goedkeuringen kunnen een cruciale stap betekenen in de acceptatie van Bitcoin door de traditionele financiële wereld.

Van Eck onderstreept zijn visie door te wijzen op de aanzienlijke gebruikersbasis van Bitcoin, geschat op ongeveer 50 miljoen, en de sterke netwerkeffecten die de dominantie van Bitcoin in de opslag van waarde op internet verder zullen versterken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme