FTX’s financiële chaos: miljoenenverliezen voor schuldeisers en toename van faillissementskosten

Home » Nieuws » FTX’s financiële chaos: miljoenenverliezen voor schuldeisers en toename van faillissementskosten

De schuldeisers van de failliete crypto exchange FTX staan voor miljoenenverliezen als gevolg van een nieuw reorganisatieplan, terwijl de kosten voor juridische en adviesdiensten in het faillissement blijven oplopen.

Dure advocaten

Volgens het aangepaste reorganisatieplan, ingediend op 16 december, wordt voorgesteld om de vorderingen van schuldeisers te waarderen tegen de crypto prijzen van 11 november 2022, de dag dat FTX zijn faillissementsaanvraag indiende.

Dit plan kan leiden tot aanzienlijke verliezen voor de schuldeisers, aangezien de crypto markt in de aanloop naar het faillissement van FTX aanzienlijk in waarde daalde, wat resulteerde in een bearmarkt die tot ver in 2023 voortduurde. Met prijsverschillen zoals een Bitcoin (BTC) die op 11 november 2022 meer dan $24.000 minder waard was dan op het moment van schrijven, en Ethereum (ETH) bijna $1.000 minder, staan schuldeisers voor potentiële grote verliezen in vergelijking met de huidige marktwaarden.

Ondertussen, in de drie maanden tot en met oktober, betaalde FTX ongeveer $53.000 per uur aan faillissement advocaten en adviseurs, met in totaal meer dan $118 miljoen dollar aan juridische en advieskosten in die periode. De hoogste rekeningen kwamen van Alvarez and Marshall en het wereldwijde advocatenkantoor Sullivan & Cromwell, met respectievelijk $35,8 miljoen en $31,8 miljoen aan kosten. Daarnaast bracht AlixPartners $13,3 miljoen in rekening voor forensisch onderzoek, terwijl Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan en andere kleinere adviesbureaus samen meer dan $26,8 miljoen factureerden.

Een schuldeiser, Sunil Kavuri, merkte op dat het nieuwe reorganisatieplan de Algemene Voorwaarden van FTX negeert, die stellen dat digitale activa eigendom zijn van de gebruikers en niet van FTX Trading. Voordat het plan definitief wordt, zullen bepaalde klassen van schuldeisers de kans krijgen om erover te stemmen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme