Duitsland bereidt nieuwe ronde Bitcoin verkopen voor; koers lijkt niet te reageren

Home » Nieuws » Duitsland bereidt nieuwe ronde Bitcoin verkopen voor; koers lijkt niet te reageren

De Duitse regering, onder de naam ‘German Government (BKA)’ op Arkham Intelligence, heeft zich voorbereid op de volgende reeks Bitcoin (BTC) verkopen door nog eens 6.000 Bitcoins ter waarde van $354 miljoen dollar te laden.

Deze voorbereiding komt bovenop de reeds verzonden 5.853,409 Bitcoins naar adressen geassocieerd met beurzen zoals Coinbase, Kraken, en Flow Traders, evenals andere niet geïdentificeerde of niet bevestigde adressen. De huidige activiteiten duiden op een poging om ongeveer $342 miljoen dollar aan Bitcoins te verkopen.

Verkoopstrategie en kritiek

Deze stappen zijn onderdeel van een bredere strategie om de Bitcoins, die oorspronkelijk in beslag zijn genomen van een nu niet meer actieve website voor filmpiraterij, van de hand te doen. De Duitse regering heeft in het verleden Bitcoins naar verschillende entiteiten gestuurd, waarbij sommige Bitcoins soms terugkeren naar de overheid — vermoedelijk omdat ze onverkocht bleven.

Niettemin heeft de regering nog steeds meer dan $1,06 miljard aan geconfisqueerde Bitcoin in bezit, ondanks een flinke daling van meer dan $400 miljoen sinds 9 juli.

arkham bitcoin duitse bezittingen
Bron: Arkham.

Ondanks de verkoop heeft Joana Cotar, lid van de Duitse Bondsdag en voorstander van bitcoin, kritiek geuit op de beslissing van de regering om de Bitcoins “haastig” te verkopen. Zij beschouwt het gebrek aan een uitgebreide bitcoinstrategie als “contraproductief”.

Marktimpact

De constante verkoop lijkt de markt echter momenteel niet significant te beïnvloeden. Volgens de Bitcoin prijspagina van Bybit is de prijs van de voornaamste cryptocurrency met meer dan 1,5% gestegen op de dag van de transactie.

Dit duidt op een robuuste markt die in staat is de door de overheid geïnitieerde verkoopgolven te absorberen.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme