Duitse afgevaardigde roept overheid op tot pauze in verkoop van Bitcoin

Home » Nieuws » Duitse afgevaardigde roept overheid op tot pauze in verkoop van Bitcoin

Bitcoin (BTC) activiste Joana Cotar heeft de Duitse regering dringend verzocht om de snelle verkoop van staats-Bitcoins te staken en deze in plaats daarvan te gebruiken als een “strategische reservevaluta”.

In een brief gericht aan leden van de Duitse regering op 4 juli benadrukte Cotar de nadelen van een “overhaaste afstoting” van de staatseigendommen in Bitcoin. Ze stelt dat Bitcoin kan helpen om de Duitse staatskas te diversifiëren, te beschermen tegen inflatie en valutadevaluatie, en innovatie te bevorderen.

Recente verkoop van Bitcoin door de Duitse regering

Sinds 19 juni heeft de Duitse regering volgens het cryptocurrency intelligence platform Arkham 7,583 Bitcoins verkocht, met een waarde van ongeveer $434,9 miljoen tegen de huidige koersen.

De laatste verkoop op 4 juli betrof de overdracht van $172 miljoen dollar aan Bitcoins naar beurzen zoals Coinbase, Kraken en Bitstamp. Duitsland heeft nu nog maar 42,274 Bitcoins in bezit, ter waarde van $2,4 miljard dollar.

joana cotar bitcoin verkopen duitsland
Bron: Joana Cotar op X.

Strategische aanbevelingen voor een Bitcoin-beleid

Cotar benadrukte dat het stopzetten van de massale verkoop Duitslands economische onafhankelijkheid en weerbaarheid kan versterken. Ze stelde voor om een alomvattende Bitcoin-strategie te ontwikkelen, inclusief het behouden van Bitcoin in de staatskas, het uitgeven van Bitcoin-obligaties en het scheppen van een ondersteunend regelgevend kader. Dit beleid zou niet alleen top talent kunnen aantrekken maar ook Bitcoin-gebaseerde innovatie bevorderen.

Cotar heeft ook vier Duitse politici uitgenodigd voor het evenement “Bitcoin Strategies for Nation States” in oktober om de potentiële voordelen te bespreken.

Toekomst van Bitcoin-verkoop door de Duitse regering

De Duitse regering heeft nog niet bevestigd of ze van plan is de rest van haar Bitcoin-voorraad te verkopen. Ondertussen heeft Justin Sun, oprichter van Tron, aangeboden om voor $2,3 miljard aan Bitcoins van Duitsland te kopen om de impact op de markt te minimaliseren.

De voortdurende verkoop van Bitcoins door Duitsland en het $9 miljard schadevergoedingsplan van Mt. Gox aan schuldeisers zijn in verband gebracht met de huidige prijsdaling van Bitcoin. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld op $54,110, een daling van 8% in de laatste week en 12% in de afgelopen maand.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme