Duitsland verplaatst opnieuw miljoenen in Bitcoin naar exchanges en onbekende wallets

Home » Nieuws » Duitsland verplaatst opnieuw miljoenen in Bitcoin naar exchanges en onbekende wallets

Opnieuw heeft de Duitse overheid aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin (BTC) overgedragen, waarmee ze mogelijke verkoopintenties aangeeft. Volgens data van het blockchain-onderzoeksplatform Arkham Intelligence, heeft Duitsland in totaal 3.000 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $175 miljoen dollar, verplaatst naar diverse adressen, waaronder prominente crypto exchanges.

Deze recente transactie omvat de overdracht van 1.700 Bitcoin naar een nog ongeïdentificeerd adres dat begint met “139Po”. Bovendien zijn er kleinere bedragen overgemaakt naar bekende beurzen; 500 BTC naar Bitstamp, en 400 BTC elk naar Coinbase en Kraken.

Eerdere transacties en impact

Deze acties zijn onderdeel van een reeks bewegingen die de Duitse overheid de afgelopen twee weken heeft uitgevoerd. Onlangs werd er voor ongeveer $17,6 miljoen dollar aan Bitcoin naar haar adressen op de beurzen verstuurd. Tot nu toe heeft de Duitse overheid meer dan $300 miljoen dollar aan Bitcoin overgemaakt naar herkende beursadressen en het “139Po” adres.

duitse overheid bitcoin verstuurd
Bron: PeckShieldAlert op X.

PeckShield, een ander blockchain-onderzoeksteam, signaleerde op 4 juli een grote uitgaande transactie van 1.300 Bitcoin vanuit een wallet gelabeld als “Duitse Overheid (BKA)”, wat de totale uitgaande stroom van Bitcoin op 3.000 BTC brengt, inclusief eerdere transacties naar zowel gecentraliseerde exchanges als aparte wallets.

Huidige bezit en marktobservatie

De Duitse regering heeft momenteel 40.359 Bitcoin in bezit, wat neerkomt op ongeveer $2,32 miljard dollar. Deze bewegingen worden nauwlettend in de gaten gehouden door crypto handelaren en analisten, mede vanwege de invloed die het kan hebben op de marktprijzen van Bitcoin en de bredere crypto-economie.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 5,22% gedaald naar ongeveer $57,543, het laagste niveau sinds begin mei. Deze daling kan mede zijn beïnvloed door de massale verkoopacties van de overheid en andere grote ‘whale‘ transfers, inclusief de aanstaande terugbetalingen van de failliete crypto exchange Mt. Gox.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme