Eindoordeel ex-FTX executives Singh en Wang in najaar verwacht

Home » Nieuws » Eindoordeel ex-FTX executives Singh en Wang in najaar verwacht

Een federale rechter die het proces van voormalig FTX CEO Sam “SBF” Bankman-Fried leidde, heeft de veroordelingen gepland voor FTX mede-oprichter Gary Wang en voormalig directeur techniek Nishad Singh.

Rechter Lewis Kaplan van de US District Court voor het Southern District of New York heeft aangegeven dat Singh op 30 oktober en Wang op 20 november veroordeeld zullen worden. Over Caroline Ellison, de voormalige CEO van Alameda Research die getuigde tijdens het proces van SBF in 2023, was op het moment van publicatie nog niets vermeld.

Achtergrond van de zaak

Wang en Ellison behoorden tot de eersten die schuld bekenden aan aanklachten gerelateerd aan hun rollen in de ondergang van de inmiddels failliete cryptocurrency-beurs FTX in 2022. Singh bekende in februari 2023 schuldig te zijn aan meerdere misdrijven, waaronder fraude en witwassen.

De drie voormalige leidinggevenden getuigden tegen Bankman-Fried tijdens zijn strafproces, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de veroordeling van de voormalige CEO tot 25 jaar gevangenis door rechter Kaplan.

singh wang ftx veroordeling
Bron: Courtlistener.

Medewerking en mogelijke strafvermindering

Het is nog onduidelijk of Singh en Wang gevangenisstraf zullen ontvangen voor hun rollen in de ondergang van FTX, aangezien beide mannen hebben samengewerkt met de Amerikaanse autoriteiten. Tijdens het strafproces van SBF suggereerde Wang dat hij een “5K brief” van de overheid had ontvangen in ruil voor zijn getuigenis, waardoor autoriteiten een “passende vermindering” van een mogelijke straf konden overwegen.

Singh verklaarde tijdens het proces dat Bankman-Fried “unilateraal geld van Alameda spendeerde” en dat hij “het vertrouwen in” de voormalige CEO verloor. Wang getuigde dat de beurs verborgen code gebruikte om de waarde van zijn verzekeringsfonds verkeerd voor te stellen, waardoor het niet in staat was om verliezen van gebruikers te dekken. Getuigenissen van beide mannen, Ellison, en andere betrokken partijen droegen waarschijnlijk bij aan de veroordeling van SBF.

Toekomstige ontwikkelingen

Bankman-Fried zit momenteel vast in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn terwijl zijn juridische team zich voorbereidt om zijn veroordeling en vonnis aan te vechten. Betrokken partijen bij de ineenstorting van FTX hebben verschillende claims ingediend op de activa van de crypto beurs terwijl de zaak doorgaat via het faillissementsrecht en class-action rechtszaken.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme