Crypto-ETF’s mogelijk 450 miljard dollar waard in komende jaren, volgens Bernstein

Home » Nieuws » Crypto-ETF’s mogelijk 450 miljard dollar waard in komende jaren, volgens Bernstein

Volgens nieuwe onderzoeksrapporten van de makelaar Bernstein wordt verwacht dat de markt voor exchange-traded funds (ETF’s) van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) zal groeien naar een totale waarde van $450 miljard dollar.

De voorspellingen zijn gebaseerd op de prijsprognoses van cryptocurrencies door Bernstein. Analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra geven aan dat deze groei zou kunnen leiden tot een instroom van meer dan $100 miljard dollar in crypto-ETF’s gedurende de volgende 18 tot 24 maanden.

Bitcoin en Ether prijsvoorspellingen

Bernstein is optimistisch over de toekomst van Bitcoin en voorspelt een hoogtepunt in de Bitcoin-cyclus van $150.000 dollar in 2025, met een doelkoers van $90.000 dollar tegen het einde van dit jaar.

Deze voorspellingen suggereren een significant opwaarts potentieel voor de leidende cryptocurrency, wat de interesse van beleggers in Bitcoin-ETF’s zou kunnen stimuleren.

Ether’s goedkeuringen en marktimpact

De markt voor Ether zag een stijging van ongeveer 26% vorige week, na de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van de 19b-4 aanvragen van acht uitgevers van spot-ETH-ETF’s. Deze stijging volgde op de classificatie van ether als een grondstof en niet als een effect, waarmee de “grootste controverse” rond Ethereum en zijn Ether-component is opgelost.

Deze ontwikkeling wordt verwacht meer duidelijkheid te bieden en het vertrouwen van beleggers in Ether en de bijbehorende ETF’s te versterken. Zodra de S1-aanvragen zijn goedgekeurd, zal de handel in ether-ETF’s beginnen op de beurzen.

Positieve vooruitzichten voor andere blockchain tokens

Ether is het eerste proof-of-stake gebaseerde token dat goedkeuring heeft gekregen als spot-ETF, wat een weg heeft geplaveid voor andere blockchain activa om zich te ontwikkelen vanuit een tokenverkoop.

Dit heeft positieve implicaties voor andere blockchain-tokens, zoals Solana (SOL), die mogelijk hetzelfde traject kunnen volgen en profiteren van deze ontwikkeling.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme